Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnica Ratković: “Pomažemo naše mlade obitelji u Toplicama i potičemo doseljavanje drugih”

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Toplice odnedavno imaju program demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji.

Kako je najavila gradonačelnica Dragica Ratković, programom će se potaknuti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Varaždinskih Toplica, kao i doseljavanje mladih obitelji radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva.

Do zemljišta po povlaštenoj cijeni

– Ovim programom definirane su mjere prodaje zemljišta za izgradnju obiteljske kuće na području Grada Varaždinskih Toplica za stanovnike s područja Grada te za stanovnike izvan njegova područja – rekla je za Regionalni tjednik gradonačelnica Ratković te dodatno objasnila da prihvatljivi korisnici s područja Varaždinskih Toplica imaju pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni u iznosu do 30 % procijenjene vrijednosti nekretnine.

– Oni, kao i korisnici koji trenutno ne žive na području Grada Varaždinskih Toplica, dužni su u roku od tri godine od sklapanja ugovora o kupnji zemljišta izgraditi kuću i prijaviti prebivalište na adresi novonastale obiteljske kuće te su dužni zadržati prebivalište na toj adresi idućih 15 godina – rekla je Ratković.

Vezano uz izgradnju stambenog naselja, Grad Varaždinske Toplice zatražio je od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine darovanje nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama ukupne površine 44.056 m², koja je Prostornim planom uređenja Grada predviđena kao građevinsko područje naselja Varaždinske Toplice (kao zona mješovite, pretežno stambene namjene).

Darovanje nekretnine zatraženo je radi poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, smanjenja trenda iseljavanja stanovništva s područja Grada, poticanja doseljavanja stanovništva te izgradnje i uređenja novoga stambenog naselja, a sve u cilju poticanja demografskog razvitka Varaždinskih Toplica.

– Znamo kako pomoći našim mladim obiteljima i kako potaknuti demografsku obnovu naših Varaždinskih Toplica. Ovim mjerama postići ćemo upravo to – odlučna je gradonačelnica Ratković.

Bernarda Cecelja dovršava izgradnju sportsko-rekreacijskog wellness hotela s 4 zvjezdice

Varaždinske Toplice idu prema sve značajnijem položaju kao turistička destinacija, a najznačajniji iskorak prema tome je investicija poznate topličke poduzetnice Bernarde Cecelje u izgradnju hotelskoga kompleksa vrhunske usluge. Investiciju u tijeku, koja će po završetku doseći 8 milijuna eura, nedavno su obišli gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, županijski vijećnik Željko Dvekar te Josip Hajduk. S investicijom kojom će Varaždinske Toplice dobiti luksuzni hotelski kompleks upoznala ih je sama poduzetnica Bernarda Cecelja. Naglasila je da će kompleks imati karakteristike sportsko-rekreacijskog wellness hotela s 4 zvjezdice, sa svim pratećim sadržajima.

– Hotel će imati luksuzno opremljene sobe. Imamo restoran, pizzeriju, restoran s hranom iz biodinamičke proizvodnje voća, povrća, mesa i ribe. Gradimo još jedan kompleks, tzv. fazu 2. S ta dva objekta nudit ćemo različite medicinske tretmane, masaže, vodene kupke, tretmane prirodnom kozmetikom – opisala je Bernarda. Hotel je u visokoj fazi izgradnje, no situacija s koronom pomaknula je rok dovršetka.

– Planirali smo otvorenje krajem ove godine. Međutim, korona nas je malo zaustavila i u poslovanju i u investicijama. Nama je briga za zaposlene na prvom mjestu. Već u ovom kompleksu imamo 50 zaposlenih, a u proizvodnji još 150. Za sve zaposlene vodimo računa da plaće budu redovite, bez ikakvih smanjenja ili restrikcija. Potom se moramo pobrinuti kako će investicije ići svojim tijekom. Nadam se da će na proljeće 2022. sve to zajedno biti gotovo. Zahvaljujem i na pomoći države za očuvanje radnih mjesta – rekla je poduzetnica.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!