Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica i suradnici u posjetu Hajdini

Objavljeno:

- dana

Posjeti

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić i njezin zamjenik Nedeljko Mihalić te Karlo Ivanek iz Turističke zajednice grada Varaždinskih Toplica sudjelovali  na završnom dogovoru oko prijave EU projekta prekogranične suradnje s Općinom Hajdina i Turističkim društvom Mitra iz Općine Hajdina u susjednoj Sloveniji.

Na zajedničkoj antičkoj i srednjovjekovnoj povijesti cilj hrvatsko-slovenskog projekta je oživjeti povijest kroz radionice i organizirane tečajeve, ali i potaknuti izradu kvalitetnih suvenira i proizvoda. To bi trebalo doprinijeti samozapošljavanju i stvaranju kvalitetnog turističkog proizvoda.

Predstavnici slovenske strane na sastanku bili su župan mjesne općine Hajdina Stanislav Glažar, predsjednica Turističkog društva Mitra Hajdina Sonja Brlek Kranjc te direktorica općinske uprave Valerija-Ljerka Šamprl.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje