Središnji dio programa obilježavanja Dana Grada Čakovca bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, održana u Centru za kulturu.

Na svečanoj sjednici pored domaćina, gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, njegovih zamjenika Marija Medveda i Zorana Vidovića te predsjednika Gradskog vijeća Jurice Horvata, sudjelovali su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnici Bernarda Topolko, Davor Bernardić i Joško Klisović, gradonačelnici gradova prijatelja Blagoevgrada Atanas Kambitov sa suradnicima, Szigetvára Péter Vass, izaslanstvo Grada Płońska predvođeno vijećnikom Benedyktom Nowakovskim, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenik župana Josip Grivec, predstavnici gradova Ludbrega i Zagreba, načelnici međimurskih općina, predstavnici javnog i gospodarskog života Grada Čakovca, učenici čakovečkih osnovnih i srednjih škola te brojni građani.

– Čakovec je izrastao u modernu urbanu cjelinu, niti premalu niti preveliku, veličine i količinom sadržaja upravo po mjeri njegovih stanovnika. Ovogodišnja proslava bila je posvećena upravo ljudima, jer smo grad u kojem djeluje iznimno mnogo udruga koje pokrivaju baš svaki segment života. Čakovec je i mjesto u kojemu njegovi stanovnici aktivno sudjeluju u životu grada te ga svojim aktivnostima obogaćuju. Sredina je i koja slovi kao dovoljno mirna za podizanje obitelji i dovoljno dinamična i inovativna za razvijanje poslova i poslovnih karijera – istaknuo je gradonačelnik Kovač, istaknuvši pritom najvažnije planove u skoroj budućnosti.

– Vrijeme je da Čakovec dobije novu Gradsku tržnicu, otvorene bazene, uređen Trg Republike, IV. osnovnu školu, Centar za odgoj i obrazovanje, Multimedijalni centar za djecu i mlade… Moramo izgraditi i prostore za naše brojne udruge u kojima će imati kvalitetne uvjete za rad, vježbanje te prezentaciju svojih aktivnosti. Grad mora riješiti kritične prometne točke, poput prilaza nadvožnjaku te sjevernoj gradskoj obilaznici. Sve to nije jednostavno ostvariti, no duboko sam uvjeren da ćemo za godinu do dvije sve navedeno ili završiti ili započeti graditi.

Predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat istaknuo je da je zastupljenost različitih političkih opcija, životnih zanimanja i putova pojedinaca jamstvo da su odluke koje Gradsko vijeće donosi u interesu građanki i građana Čakovca.

– Rasprave, gledajući sa strane, možda jesu dinamične, ponekad burne i srčane, no takve trebaju i biti. Pred svim članovima Gradskog vijeća odgovoran je posao, shvaćamo ga ozbiljno i svojim argumentima nastojimo svaku odluku ili propis koji izglasamo učiniti još boljim – rekao je Horvat.

Svečana sjednica bila je prilika i za dodjelu godišnjih gradskih nagrada i priznanja. Zlatnik „Grb Grada Čakovca“, koji se dodjeljuje za iznimne zasluge u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, dobili su fra Stanko Belobrajdić i Tea Dragić Runjak. Nagrade za životno djelo posthumno su dobili Željko Golik i Stjepan Koraj. Godišnju nagradu za područje udruga dobila je Udruga gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije, a za područje zdravstva i socijalne skrbi Klub liječenih alkoholičara „Dr. Mato Golubić“ iz Čakovca.

Nagradu za gospodarstvo dobila je tvrtka Lepi dečki Brewery iz Čakovca, a za znanost, odgoj i obrazovanje Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje. Kazališna družina „Pinklec“ dobila je godišnje priznanje za područje umjetnosti i kulture, a Badminton klub Međimurje za područje sporta.

Komentari

Komentara