Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnik u zasjedi: Jenkač s policijom proveo nadzor i nad novim županijskim pročelnikom

Objavljeno:

- dana

MIR I DOBRO

U Novom Marofu je u subotu provedena akcija koju je organiziralo Ravnateljstvo policije, a tijekom koje su djelatnici policije kontrolirali jesu li vozači i njihovi suvozači vezani, koriste li mobitel u vožnji, voze li prebrzo, imaju li ispravna vozila i dokumente.

Riječ je o akciji “Mir i dobro” koja se kontinuirano provodi već više od 20 godina.

– Akcija “Mir i dobro” tradicionalno se provodi svake godine od 1993. na nivou MUP-a, a ova današnja predviđena je kao preventivno-represivna. Zaustavljamo vozače, kontroliramo ispravnost vozila, ali i vozače – tko nije u prekršaju, dobije simboličnu nagradu, odnosno privjesak – rekao je načelnik Policijske postaje Novi Marof Robert Maltar.

Na poziv policije, u akciju se uključio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je na samom početku rekao kako se nada da će podijeliti mnogo privjesaka uzornim vozačima.

– Očekujem da se svi pridržavaju ograničenja brzine vožnje te da poštuju i ostale prometne propise. Podržavam sve akcije policije i moram pohvaliti suradnju s načelnikom i djelatnicima Policijske postaje Novi Marof, kao i PU varaždinskom. Sada zajedno provodimo ovu akciju – kazao je na samom početku gradonačelnik Jenkač dodavši da je akcije hvalevrijedna.

– Ova današnja je zaista hvalevrijedna akcija i nadam se da će ih biti još te da će suradnja između građana i policije biti dobra i uspješna. Ne zaboravimo, policija nije tu da kažnjava, nego da djeluje odgojno – rekao je novomarofski gradonačelnik kojemu se u dijeljenju privjesaka uzornim vozačima pridružio pjevač i radijski voditelj Juraj Galina.

A među prvim savjesnim građanima koji je dobio privjesak bio je novi županijski pročelnik te prije nekoliko dana izabrani predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović.

 

Izvor:
Foto: GNM

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje