Povežite se s nama

U fokusu

Gradska naselja razvijali smo ravnomjerno

Objavljeno:

- dana

REZULTATI

Na predstavljanju nove kandidature za predstojeće lokalne izbore, Ljubomir Kolarek i Zdravko Kvakan osvrnuli su se i na realizirane projekte u prethodnom razdoblju.

Na letku pod nazivom “Djela, a ne riječi” pobrojan je dio onoga što je učinjeno u svim naseljima Grada Preloga, samom gradu, Cirkovljanu, Čehovcu, Draškovcu, Čukovcu, Hemuševcu, Oporovcu i Otoku.

– Izgradnja kanalizacije u Čehovcu, izgradnja sportske dvorane u Draškovcu te sve ostalo učinjeno dokaz su da brinemo za sva mjesta Grada Preloga – istaknuo je Kvakan te dodao:
– Izborni program ne temeljimo na napadima na političke protivnike, već na budućnosti Grada.

Među realiziranim projektima su i obnovljene ulice u Prelogu, dograđena nadstrešnica na Društvenom domu i uređeno igralište u Otoku, dograđen objekt na “Marini”, kupnja nove opreme za DVD-e, uređenje mjesnih groblja, obnova Društvenog doma u Čukovcu, crkve u Hemuševcu, uređenje trga u Oporovcu, parka u Čehovcu te brojni drugi. (rp)

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje