Povežite se s nama

Događanja

Gradski bazeni ravnatelju i djelatniku kupili novo vozilo više srednje klase

Objavljeno:

- dana

CRNA MAKINA

Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin nabavila je novo vozilo više srednje klase sa svom dodatnom opremom.

 Kupljeno je za potrebe ravnatelja Mladena Putara i djelatnika Božidara Kolarića, koji će zahvaljujući ovom ulaganju brže stizati na bilo koje odredište u gradu, ali i biti bolje kondicije. Novo vozilo je – službeni bicikl!

– Bicikl je koštao 4.000 kuna, a to ulaganje će biti isplaćeno u dva mjeseca tijekom kojih nećemo plaćati gorivo za automobil, a ni kupovati karte za parkiranje. Osim toga, uštedjet ćemo i vrijeme, jer se na bilo koju lokaciju u centru Varaždina puno brže dođe biciklom, a ne gubi se ni vrijeme na traženje slobodnog parkirnog mjesta. Moći ćemo ga koristiti više od šest mjeseci godišnje – rekao nam je ravnatelj Mladen Putar.

Bicikl brži od automobila

Oni su prva gradska ustanova, odnosno tvrtka koja će na taj način štedjeti, ali i ukazivati na važnost ekološke osviještenosti. Zanimljivo je da je to već njihov drugi službeni bicikl.

– Prvi smo nabavili za potrebe naše administratorice, a pokazalo se da je to izuzetno učinkovito. Primjerice, kada ide biciklom do pošte ili u Poreznu upravu, puno brže sve obavi nego da ide automobilom. Znate i sami da je na te dvije lokacije gotovo nemoguće pronaći slobodno parkirno mjesto, a tu su još gorivo, pa pet kuna za sat parkiranja – ističe Putar.

Ne može u privatne svrhe

Ovaj najnoviji bicikl će biti garažiran, a ravnatelj (kroz smijeh) napominje da ga on ni Kolarić nemaju pravo koristiti u privatne svrhe. Zasad u centru grada nemaju rezervirano parkirno mjesto na kojem bi službeni bicikl bio siguran, pa upućujemo apel gradonačelniku Goranu Habušu da im ga osigura u dvorištu Gradske vijećnice.

Možda će tamo biti potrebno postaviti i više “štendera” za bicikle, jer je za očekivati da će primjer Bazena slijediti druge ustanove i tvrtke u vlasništvu Grada Varaždina…

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje