Povežite se s nama

U fokusu

JUGS: Coning nas je tužio, a kasnili su s gradnjom POS zgrade čija fasada se danas raspada

Objavljeno:

- dana

TUŽBA I PROTUŽBA

Varaždinski Coning tužio je Javnu ustanovu Gradski stanovi, od kojeg traži isplatu gotovo 700.000 kuna, no Gradski stanovi su odgovorili protužbom kojom traže da Coning njima isplati više od 252 tisuće kuna, a ujedno i da sanira štetu na fasadi na novoj POS zgradi u iznosu od 350.000 kuna.

Na varaždinskom Trgovačkom sudu u Varaždinu je jučer bila zakazana parnica u tom slučaju, no odgođena je jer se na sudu nije pojavio opunomoćenik Coninga. 

Ta varaždinska tvrtka tužbom traži isplatu 684.594 kune, a riječ je o povratu garancije od 10 posto za zgradu A1 u Ulici Vilka Novaka. – Nije jasno s kojeg osnova Coning potražuje utuženi iznos – rekla je opunomoćenica Gradskih stanova.

Napomenula je da je Coning radove na zgradi A1 završio s 25 dana zakašnjenja zbog čega su Gradski stanovi u protužbi predloži da sud naloži Coningu da im isplate 252.964 kune s kamatama.

Istovremeno, traže i da Coning ukloni utvrđene nedostatke na fasadi zgrade, koja je već mnogo puta bila popravljana. Priložila je nalaz građevinskog vještaka iz drugog predmeta, a iz kojeg proizlazi da je na fasadi zgrade A1 šteta nastala zbog nekvalitetno izvedenih radova.

– Zbog toga postoji odgovornost i obveza izvođača radova da otkloni utvrđene nedostatke, što iznosi 357.156 kuna – navela je opunomoćenica i odmah predloža da, ako će Coning osporavati taj nalaz, da se provede novo građevinsko vještačenje o nedostacima na fasadi zgrade A1.

Kao nove dokaze, opunomoćenica JUGS-a je predala i generalni ugovor između JUGS-a i izvođača radova iz listopada 2008. godine, ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji iz rujna 2008., kao i dodatke ugovoru.

Iduće ročište zakazano je za početak veljače.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Zagreb

Nacinalni mediji javljaju da je umro zgrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je umro od srčanog udara, a tužnu vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer u subotu te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh, piše telegram.hr. Vijest je objavila i HINA.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – objavljeno je u nedjelju, 28. veljače, u noći iz Grada Zagreba.

– Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru – objavili su.

Nastavite čitati

U fokusu

Marijan Škvarić: “Bahatost župana Čačića dovela do bacanja spasonosnog cjepiva“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zašto se ne pripremi sustav procjepljivanja u Varaždinskoj županiji, pitanje je koje se nameće posljednjih tjedan dana. S obzirom na to da trenutno nema dovoljno cjepiva za sve zainteresirane, nužno je pripremiti sustav kako bi u trenutku neprekidne opskrbe cijepljenje funkcioniralo na najvišoj razini, smatra Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

No, Varaždinska županija ne razmišlja o tome, pa se cjepivo, kojeg ionako ima premalo, čak i baca. Škvarić se u svom najnovijem priopćenju za medije zato pita „zašto su zakazala Županija, Dom zdravlja i Stožer civilne zaštite Varaždinske županije?“

– Vjerojatno zbog osobe koja se u „sve razumije“, bahatog župana koji sve to rješava u 15 minuta. Apsurdno je da župan s ponosom ističe da se cjepivo bacilo. Da su postavljeni jasni kriteriji i da je organizacija na višoj razini, moglo je biti cijepljeno još 15 ljudi koji su u rizičnoj skupini, no kako je župan jedan jedini i „svemogući“, može ako želi cjepivo i  baciti – ističe Škvarić.

Po njemu, na razini županije potrebno je organizirati sustav punktova i mobilnih timova te pokrenuti internet platformu i mobilnu aplikaciju putem kojih će građani podnositi zahtjev za cijepljenjem i u realnom vremenu moći pratiti tijek procjepljivanja, stanja zalihe cjepiva i ostale ključne informacije, predlaže Škvarić.

– Na taj bi se način ubuduće izbjeglo cijepljenje preko reda te stvaranje dnevnih viškova cjepiva, a prioritetne skupine uistinu bi bile prioritetne. Kontrola bi se vršila jednim klikom, a ne povjerenstvom koje će to razmatrati i, kako nam je to već poznato, teško nešto konkretno i riješiti. Ukoliko se sve ne pripremi, možemo očekivati redove kojima smo svjedoci i ovih dana, a znamo da je riječ o starijim i visokorizičnim osobama – napominje i poziva varaždinskog župana da nakon četiri godine „nerada napokon učini nešto konkretno i korisno za stanovnike Varaždinske županije“.

– Župane, izgubili ste obraz, nije sve počelo, niti sve završava s Vama. Vodite brigu o potrebama ljudi, kako onih koji su zdravstveno ugroženi, tako i o gospodarstvenicima koji su temelj za razvoj naše županije – poručuje Marijan Škvarić.

Nastavite čitati