Povežite se s nama

U fokusu

JUGS: Coning nas je tužio, a kasnili su s gradnjom POS zgrade čija fasada se danas raspada

Objavljeno:

- dana

TUŽBA I PROTUŽBA

Varaždinski Coning tužio je Javnu ustanovu Gradski stanovi, od kojeg traži isplatu gotovo 700.000 kuna, no Gradski stanovi su odgovorili protužbom kojom traže da Coning njima isplati više od 252 tisuće kuna, a ujedno i da sanira štetu na fasadi na novoj POS zgradi u iznosu od 350.000 kuna.

Na varaždinskom Trgovačkom sudu u Varaždinu je jučer bila zakazana parnica u tom slučaju, no odgođena je jer se na sudu nije pojavio opunomoćenik Coninga. 

Ta varaždinska tvrtka tužbom traži isplatu 684.594 kune, a riječ je o povratu garancije od 10 posto za zgradu A1 u Ulici Vilka Novaka. – Nije jasno s kojeg osnova Coning potražuje utuženi iznos – rekla je opunomoćenica Gradskih stanova.

Napomenula je da je Coning radove na zgradi A1 završio s 25 dana zakašnjenja zbog čega su Gradski stanovi u protužbi predloži da sud naloži Coningu da im isplate 252.964 kune s kamatama.

Istovremeno, traže i da Coning ukloni utvrđene nedostatke na fasadi zgrade, koja je već mnogo puta bila popravljana. Priložila je nalaz građevinskog vještaka iz drugog predmeta, a iz kojeg proizlazi da je na fasadi zgrade A1 šteta nastala zbog nekvalitetno izvedenih radova.

– Zbog toga postoji odgovornost i obveza izvođača radova da otkloni utvrđene nedostatke, što iznosi 357.156 kuna – navela je opunomoćenica i odmah predloža da, ako će Coning osporavati taj nalaz, da se provede novo građevinsko vještačenje o nedostacima na fasadi zgrade A1.

Kao nove dokaze, opunomoćenica JUGS-a je predala i generalni ugovor između JUGS-a i izvođača radova iz listopada 2008. godine, ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji iz rujna 2008., kao i dodatke ugovoru.

Iduće ročište zakazano je za početak veljače.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!