Povežite se s nama

U fokusu

JUGS: Coning nas je tužio, a kasnili su s gradnjom POS zgrade čija fasada se danas raspada

Objavljeno:

- dana

TUŽBA I PROTUŽBA

Varaždinski Coning tužio je Javnu ustanovu Gradski stanovi, od kojeg traži isplatu gotovo 700.000 kuna, no Gradski stanovi su odgovorili protužbom kojom traže da Coning njima isplati više od 252 tisuće kuna, a ujedno i da sanira štetu na fasadi na novoj POS zgradi u iznosu od 350.000 kuna.

Na varaždinskom Trgovačkom sudu u Varaždinu je jučer bila zakazana parnica u tom slučaju, no odgođena je jer se na sudu nije pojavio opunomoćenik Coninga. 

Ta varaždinska tvrtka tužbom traži isplatu 684.594 kune, a riječ je o povratu garancije od 10 posto za zgradu A1 u Ulici Vilka Novaka. – Nije jasno s kojeg osnova Coning potražuje utuženi iznos – rekla je opunomoćenica Gradskih stanova.

Napomenula je da je Coning radove na zgradi A1 završio s 25 dana zakašnjenja zbog čega su Gradski stanovi u protužbi predloži da sud naloži Coningu da im isplate 252.964 kune s kamatama.

Istovremeno, traže i da Coning ukloni utvrđene nedostatke na fasadi zgrade, koja je već mnogo puta bila popravljana. Priložila je nalaz građevinskog vještaka iz drugog predmeta, a iz kojeg proizlazi da je na fasadi zgrade A1 šteta nastala zbog nekvalitetno izvedenih radova.

– Zbog toga postoji odgovornost i obveza izvođača radova da otkloni utvrđene nedostatke, što iznosi 357.156 kuna – navela je opunomoćenica i odmah predloža da, ako će Coning osporavati taj nalaz, da se provede novo građevinsko vještačenje o nedostacima na fasadi zgrade A1.

Kao nove dokaze, opunomoćenica JUGS-a je predala i generalni ugovor između JUGS-a i izvođača radova iz listopada 2008. godine, ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji iz rujna 2008., kao i dodatke ugovoru.

Iduće ročište zakazano je za početak veljače.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!