Povežite se s nama

Međimurje

Gradski stanovi vas pozivaju: dođite i odaberite svoj stan!

Objavljeno:

- dana

DAN OTVORENIH VRATA

Zgrada s 56 stanova u POS naselju Vilka Novaka gotovo je spremna za tehnički pregled, odnosno useljenje. Ove subote, 27. rujna, od 9 do 13 sati stanove mogu razgledati svi zainteresirani kupci. Dan otvorenih vrata organiziraju Javna ustanova Gradski stanovi, kao investitor i prodavatelj, u suradnji s partnerima izvođačima Zagorje-Tehnobetonom d. d. i Coningom d. d.

Stanovi su etažirani i upisani u gruntovnim knjigama kao udjeli koji će se, nakon dobivanja uporabne dozvole, detaljne izmjere stanova i utvrđivanja stvarnih površina, upisati kao posebne etaže u gruntovnim knjigama.
U objektu je izgrađeno 56 stanova. 14 stanova neodvojivo je povezano s garažama i spremištem, 42 stana su neodvojivo povezana sa spremištem u podrumu i 16 garaža su zasebne etaže.

Pametan prostor

Objekt i stanovi projektirani su prema odredbama Pravilnika minimalnih tehničkih uvjeta za projektiranje i gradnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje, koji detaljno određuje površine, sobnost, sadržaj i strukturu stana, međusobnu povezanost pojedinih prostora, minimalne dimenzije prostora u stanovima, kao i zajedničkih prostora, uvjete o karakteristikama dizala koji svijetlim mjerama kabine i širinom ulaza u kabinu mora omogućiti nesmetani ulaz osobama s invaliditetom i drugim osobama smanjene pokretljivosti, kvalitetu materijala, katnost objekta i druge parametre ekonomičnosti, odnos bruto površine i neto korisne površine.
U svim objektima POS-a, a posebno u objektima Vilka Novaka postignuti su koeficijenti s najvećom iskoristivosti korisnih prostora.

Posebno je vođena briga o komunikacijama unutar stana, tako da nijedan dnevni boravak nije prolazan do spavaćih ili dječjih soba. Materijali, oprema i uređaji su provjereni s potrebnim atestima – hrastov parket, protuprovalna i protupožarna ulazna vrata u stanove, troslojna stakla na vanjskoj stolariji, zrakopropusnost stana znatno ispod propisane, toplinska izolacija prema van i prema unutarnjim hladnim prostorima. Na parceli koja je ograđena betonskom i metalnom ogradom, uređena su parkirališna mjesta. Objekt je priključen na infrastrukturu.

VISOK STANDARD

hrastov parket, protuprovalna i protupožarna ulazna  vrata u stanove,  troslojna stakla na vanjskoj stolariji, zrakopropusnost stana znatno ispod propisane, toplinska izolacija prema van i prema unutarnjim hladnim prostorima, uređena parkirališta

Nakon što je proveden postupak odabira stanova, sa svim podnositeljima zahtjeva za kupnju stana iz POS programa, POS liste koje je donio Grad Varaždin, prestale su važiti i, sukladno odredbi čl. 24. Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, stanovi se prodaju i po drugim uvjetima, prema objavljenom javnom natječaju i mogu ih kupiti sve osobe koje prema važećim propisima mogu stjecati pravo vlasništva nekretnina u Republici Hrvatskoj. Stanovi koji nisu prodani nisu opterećeni nikakvim teretima, a za one za koje su potpisani predugovori, upisan je teret u korist kreditora, Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Javne ustanove Gradski stanovi. Financiranje objekata u POS programima osigurava se državnim poticajnim sredstvima i sredstvima Grada Varaždina te sredstvima kupaca koji su potpisali predugovor i platili dio kupoprodajne cijene stana. Kreditiranje kupaca, odnosno njihovo financijsko praćenje, obavljaju financijske institucije s kojima Javna ustanova Gradski stanovi ima sklopljene posebne sporazume, temeljem kojih kupci ostvaruju najpovoljnije uvjete kreditiranja kupnje stana: Hrvatska poštanska banka, Privredna banka Zagreb, Prva stambena štedionica, Raiffeisen stambena štedionica, Societe Generale-Splitska banka, Zagrebačka banka.

Javite se u Gradske stanove!

Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste pruženu priliku i da se uvjere u kvalitetu POS stanova pregledom objekta i stanova u pratnji stručnih osoba, prilikom čega će moći dobiti kompletne informacije o svim pitanjima vezanim za stanovanje općenito, a naročito o ovom objektu. Podatke o cijeni, stanovima, tekst natječaja i sve druge informacije možete pronaći na web-stranici Gradskih stanova [email protected]

Projektanti i izvođači

Projektanti i izvođači radova su Coning d. d. Varaždin i Zagorje-Tehnobeton d. d. Varaždin sa svojim licenciranim podizvođačima: Kermekom d. o. o. Čakovec, Obrtom Bregović Ivanec, Izolirkom d. o. o. Osijek, Ježovitom d.o.o. Novi Marof, Schindlerom d. o. o. Zagreb, Euromonsanom d. o. o. Cestica, KMK-om d.o.o. Mala Subotica, Zadrugom Međimurje Čakovec sa svojim članovima (Aluel Pribislavec, Terakota Prelog, Ganzer Čakovec, Domet Prelog, VNS Ogulin, Krznar
– završni radovi).

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje