Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Tko je opozicija, tko pozicija u Vijeću? Ništa se više ne zna. U javnim raspravama i ja ispadam desničar

Objavljeno:

- dana

Gradsko vijeće

Tko je u varaždinskom Gradskom vijeću pozicija, a tko opozicija? Prema  mišljenju gradonačelnika Ivana Čehoka to je pitanje dojma ili samopromocije.

Gradonačelnik smatra kako još nije bilo potrebe za konkretnim određenjem. Zbog toga Vijeće još uvijek nema potpredsjednika iz redova opozicije.

– Ne bih ja htio docirati tko je oporba, a tko nije. Sve što u ovom gradu velite, vrati vam se kao bumerang. Evo, u nekim javnim raspravama sad ja ispadam desničar, a uvijek sam bio liberalnih uvjerenja – rekao je Ivan Čehok na aktualnom satu poslijepodnevne sjednice Gradskog vijeća.

Gradonačelnik je bio dobro raspoložen, nasmijavao je vijećnike i citirao Lenjina.

– To je Vaša poznata demagoška retorika gradonačelniče – rekao je Neven Bosilj, nezadovoljan odgovorom Ivana Čehoka na pitanje o opoziciji i poziciji.

Sve i svašta

Pitanje (o)pozicije je bilo jedino političko pitanje na aktualnom satu.

Razgovaralo se uglavnom o komunalnim problemima i infrastrukturi: kad će se vratiti ležeći policajci u Boškovićevoj i Špinčićevoj na Banfici; što će biti s nepotrebnim telefonskim stupovima; zašto semafori kod groblja sad imaju interval od čak 90 sekundi; kad će se završiti zgrade POS-a u Hrašćici; kako stati na kraj kamionima dostave koji cijelo jutro ostaju parkirani u Preradovićevoj iza Varaždinskog placa; tko će čuvati bicikle građana; kad će biti gotov novi Habdeliće o smanjivanju cijene najma Arene; hoće li se i kad izmjestiti kamionski promet kroz Banficu i Optujsku ulicu; hoće li Povjerenstvo za umirovljenike, kojih je u gradu 13 tisuća, nastaviti s radom…

Vjeran Strahonja (HDZ) je pitao što Grad čini da u najam ili vlasništvo od države dobije njihove napuštene nekretnine. Gradonačelnik je rekao kako je o tome s ministrom Marićem razgovarao odmah po dolasku na vlast i da ga je pozvao neka sam dođe u Varaždin i pogleda o kojim je objektima riječ.

Budući da se garaža na Kapucinskom trgu može platiti samo kovanicama, vijećnik Vlado Sevšek je predložio da se omogući naplata kreditnim karticama,  što je gradonačelnik podržao. Da je to potrebno moglo se vidjeti za vrijeme Špancirfesta, kad je puno stranaca željelo parkirati u garažu pa zbunjeno tražilo gdje će nabaviti kovanice.

Na pitanje Damira Bunića o aktualnostima vezanima uz bale, zamjenik gradonačelnika, Zlatan Avar,  je rekao da je u prvoj rundi u 29 dan  odvezeno 690 tona. Slijedi raspisivanje javnog natječaja za još 2300 tona, a za općinski otpad će se pregovarati.

Kasnije je u svom izvještaju, gradonačelnik rekao kako su dolaskom na vlast, on i suradnici ocijenili bale kao  prioritetan problem i danas je u tijeku „živa prepiska s koncesionarom“

– Tužba koncesionara nam je kao omča oko vrata, ali koncesionar je razuman i nadamo se pronaći zajednički jezik. – rekao je gradonačelnik i tu temu zaključio viješću da će se za mjesec do dva pitanje koncesije riješiti.

Jeftiniji najam Arene?

Smanjivanje cijene najma Arene zanimalo je SDP-ovog Alena Kišića. Grad trenutno plača 18 milijuna kuna godišnje i dosad je, rekao je Ivan Čehok, održano četiri sastanka o smanjivanju cijene.

– Čak nam je predloženo da sami preuzmemo upravljanje – rekao je i demantirao vijest da je Arena pod ovrhom:

– Arena nije pod ovrhom, pripremaju se koncerti, ide veliki rock koncert, navodno i Thompson… – poručio je.

S dnevnog reda su skinute točke o izvještajima gradskih tvrtki i ustanova jer  ta izvješća, obrazloženo je, zaslužuju puno veću pažnju.

Time se nije razgovaralo niti o slučaju Termoplin i direktoru Ivanu Topolnjaku koji je odbio poslušati odluku Gradskog vijeća da tvrtka vrati preplaćeni novac gradskim tvrtkama i ustanovama. Dogradonačelnik Avar je rekao kako mu je Topolnjak, kao predstavniku izvršne vlasti, odbio dati financijska izvještaja Termoplina.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati