Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Tko je opozicija, tko pozicija u Vijeću? Ništa se više ne zna. U javnim raspravama i ja ispadam desničar

Objavljeno:

- dana

Gradsko vijeće

Tko je u varaždinskom Gradskom vijeću pozicija, a tko opozicija? Prema  mišljenju gradonačelnika Ivana Čehoka to je pitanje dojma ili samopromocije.

Gradonačelnik smatra kako još nije bilo potrebe za konkretnim određenjem. Zbog toga Vijeće još uvijek nema potpredsjednika iz redova opozicije.

– Ne bih ja htio docirati tko je oporba, a tko nije. Sve što u ovom gradu velite, vrati vam se kao bumerang. Evo, u nekim javnim raspravama sad ja ispadam desničar, a uvijek sam bio liberalnih uvjerenja – rekao je Ivan Čehok na aktualnom satu poslijepodnevne sjednice Gradskog vijeća.

Gradonačelnik je bio dobro raspoložen, nasmijavao je vijećnike i citirao Lenjina.

– To je Vaša poznata demagoška retorika gradonačelniče – rekao je Neven Bosilj, nezadovoljan odgovorom Ivana Čehoka na pitanje o opoziciji i poziciji.

Sve i svašta

Pitanje (o)pozicije je bilo jedino političko pitanje na aktualnom satu.

Razgovaralo se uglavnom o komunalnim problemima i infrastrukturi: kad će se vratiti ležeći policajci u Boškovićevoj i Špinčićevoj na Banfici; što će biti s nepotrebnim telefonskim stupovima; zašto semafori kod groblja sad imaju interval od čak 90 sekundi; kad će se završiti zgrade POS-a u Hrašćici; kako stati na kraj kamionima dostave koji cijelo jutro ostaju parkirani u Preradovićevoj iza Varaždinskog placa; tko će čuvati bicikle građana; kad će biti gotov novi Habdeliće o smanjivanju cijene najma Arene; hoće li se i kad izmjestiti kamionski promet kroz Banficu i Optujsku ulicu; hoće li Povjerenstvo za umirovljenike, kojih je u gradu 13 tisuća, nastaviti s radom…

Vjeran Strahonja (HDZ) je pitao što Grad čini da u najam ili vlasništvo od države dobije njihove napuštene nekretnine. Gradonačelnik je rekao kako je o tome s ministrom Marićem razgovarao odmah po dolasku na vlast i da ga je pozvao neka sam dođe u Varaždin i pogleda o kojim je objektima riječ.

Budući da se garaža na Kapucinskom trgu može platiti samo kovanicama, vijećnik Vlado Sevšek je predložio da se omogući naplata kreditnim karticama,  što je gradonačelnik podržao. Da je to potrebno moglo se vidjeti za vrijeme Špancirfesta, kad je puno stranaca željelo parkirati u garažu pa zbunjeno tražilo gdje će nabaviti kovanice.

Na pitanje Damira Bunića o aktualnostima vezanima uz bale, zamjenik gradonačelnika, Zlatan Avar,  je rekao da je u prvoj rundi u 29 dan  odvezeno 690 tona. Slijedi raspisivanje javnog natječaja za još 2300 tona, a za općinski otpad će se pregovarati.

Kasnije je u svom izvještaju, gradonačelnik rekao kako su dolaskom na vlast, on i suradnici ocijenili bale kao  prioritetan problem i danas je u tijeku „živa prepiska s koncesionarom“

– Tužba koncesionara nam je kao omča oko vrata, ali koncesionar je razuman i nadamo se pronaći zajednički jezik. – rekao je gradonačelnik i tu temu zaključio viješću da će se za mjesec do dva pitanje koncesije riješiti.

Jeftiniji najam Arene?

Smanjivanje cijene najma Arene zanimalo je SDP-ovog Alena Kišića. Grad trenutno plača 18 milijuna kuna godišnje i dosad je, rekao je Ivan Čehok, održano četiri sastanka o smanjivanju cijene.

– Čak nam je predloženo da sami preuzmemo upravljanje – rekao je i demantirao vijest da je Arena pod ovrhom:

– Arena nije pod ovrhom, pripremaju se koncerti, ide veliki rock koncert, navodno i Thompson… – poručio je.

S dnevnog reda su skinute točke o izvještajima gradskih tvrtki i ustanova jer  ta izvješća, obrazloženo je, zaslužuju puno veću pažnju.

Time se nije razgovaralo niti o slučaju Termoplin i direktoru Ivanu Topolnjaku koji je odbio poslušati odluku Gradskog vijeća da tvrtka vrati preplaćeni novac gradskim tvrtkama i ustanovama. Dogradonačelnik Avar je rekao kako mu je Topolnjak, kao predstavniku izvršne vlasti, odbio dati financijska izvještaja Termoplina.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje