Povežite se s nama

U fokusu

Gradsko vijeće: Čehok najavio kaznenu prijavu udruzi “Varaždin bez smeća” zbog zastrašivanja vijećnika

Objavljeno:

- dana

U uvodnom djelu sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojem se donosio temeljni Gradski dokument, Proračuna Grada za 2021. godinu uz projekcije za 2022. i 2023. godinu, aktualni sat su obilježili komentari na prijeteće pismo koje su primili vijećnici uoči sjednice.

Mario Lešina s Liste Ivana Čehoka se osvrnuo na pismo i zastrašivanje vijećnika koje je tijekom nedjelje stiglo od Udruge građana „Varaždin bez smeća“ u kojem im se prijeti USKOK-om, temeljem čega je dogovoreno da se sazove sastanak predstavnika klubova vijećnika, a koje je komentirao i predsjednik Vijeća Damir Habijan, koji je stao u zaštitu vijećnika ističući da nije primjereno na taj se način obraćati vijećnicima, a u Statutu piše da niti jedan član Vijeća ne može biti kazneno odgovoran niti odgovarati za način na koji je glasovao. Vlado Sevšek iz Lige za Varaždin također je komentirao prijetnje koje su upućene vijećnicima uoči Sjednice tražeći gradonačelnikovu zaštitu, na što je  gradonačelnik Čehok najavio da će tužiti odgovorne osobe u Grupi VBS, predvođene bivšim gradskim odvjetnikom, koji lažima obmanjuju javnost.

SDP-ov Bruno Ister je postavio pitanje vezano uz Aquacity i štete u proračunu do kojih je došlo eksperimentom kada se Grad upušta u ugostiteljstvo. Gradonačelnik je odgovorio da su zbog gubitaka izazvanih koronakrizom odlučili povući poteze i zatvoriti poslovanje.

Njegov stranački kolega Neven Bosilj postavio je pitanje vezano uz najveći komunalni projekt koji se provodi kod nas – Aglomeraciju i kako će Varkom riješiti pitanje pročistača. Čehok je odgovorio da je Varkom učinio sve kako je traženo, ali ministarstvo ima drugačije mišljenje od europskih tijela. No, sve što će biti potrebno će se napraviti.

Vijećnik Lige za varaždin Davor Patafta je pitao hoće li se prezentirati nove vatrogasne ljestve, koje su od velike važnosti, vijećnicima koji su se za njih posebno zalagali. Gradonačelnik je odgovorio da su prezentirane javnosti na Kapucinskom trgu.

Miroslav Marković iz SDP-a je pitao gradonačelnika smatra li svoje ponašanje neprimjerenim i hoće li se ispričati građanima što nije pokazao empatiju za oboljele i preminule od koronavirusa, na što mu je gradonačelnik odgovorio da ne želi komentirati njegov odlazak u Međimurje, koji je krivo interpretiran, a empatiju je pokazao raznim okolnostima kojima je Grad pomagao u planovima borbe protiv pandemije u mjeri u kojoj su ih uključivali iz Stožera.

U fokusu

Tvrtka NTH Mobile u Hallerovoj aleji kupila površinu od 3000 četvornih metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak, 12. travnja, potpisao je ugovor s tvrtkom NTH Mobile, kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 četvornih metara.

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

– Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava 100-ak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke – ističu iz Grada Varaždina.

– Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju – izjavio je Čehok.

Nastavite čitati

U fokusu

Umirovljenicima će se isplatiti COVID-dodatak, evo o kojim je iznosima riječ

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznat je novčani iznos COVID dodatka koji će se uskoro isplaćivati umirovljenicima.

Naime, najviši COVID-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna, piše Index.hr.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Objavio je to premijer Andrej Plenković, ističući da će ova odluka obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Nastavite čitati