Povežite se s nama

Sport

Grafičar ima najbolji igrački kadar u ligi

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Novi trener ludbreškog KK Grafičar je Velimir Mudri, dosadašnji trener varaždinskog košarkaškog kluba koji je ove sezone odustao od natjecanja u A2 ligi Sjever, u kojoj se natječu i Ludbrežani.

 

Priznanje

Pregovori su trajali vrlo kratko, prošlog ponedjeljka sve je dogovoreno, a utakmicu Kupa u utorak Mudri je gledao s tribina da bi u srijedu održao prvi sastanak i trening s igračima. Prvi dojmovi o ekipi novog trenera su vrlo pozitivni:
– Ekipa ima kapacitet za vrh A2 lige. Poznajem uglavnom sve igrače, jer sam dobar dio već trenirao u Varaždinu. Objektivno Grafičar ima najbolji igrački kadar u ligi. Otegotna okolnost su nam dva poraza, a kako znamo u ligi su samo deset klubova ali smatram da se to može nadoknaditi do kraja prvenstva. Treba nam vremena a uz to imamo i dosta težak raspored.
Kako mislite provesti svoje zamisli u igri Grafičara?
– Nema vremena za korjenite promjene u načinu igre, jer bi neke stravi trebalo promijeniti ali se ne usudim zbog kratkog vremena i stalnog ritma utakmica, kao ne bi zbunio igrače. Čeka nas praktično četiri jake utakmice u samo tjedan dana. Međutim, olakotna okolnost je da sam većinu igrača trenirao pa i oni mene poznaju.
Koliki je sportski izazov prihvatiti se klupe trenutno najboljeg košarkaškog kluba u županiji a možda i u regiji?
– Ja sam ambiciozan i smatram da sam to zavrijedio, što pokazuje i moj dosadašnji rad i rezultati u Vindiji. Iza sve ga stoji samo veliki rad, bez toga nema ništa u sportu. Ovo je svakako korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Ja sam odmah nakon igračke karijere uskočio u poziciju trenera seniorske ekipe. Smatram da sam došao u najorganiziraniji klub na ovom području.

Nada

Kakva je trenutno razlika između varaždinskog i ludbreškog kluba?
– U Varaždinu smo pokrenuli školu košarke na pet osnovnih škola. Varaždin je veća sredina koja s tim nudi prednosti, te su kadet i juniori najbolji u regiji. Ludbreg ima samo jednu osnovnu školu ali mlađi kadeti su im najbolji u regiji što pokazuje da to nije prepreka. Prema onome što sam do sada upoznao u ludbreškom klubu daleko je najorganiziraniji i najozbiljniji klub. Na primjer u Varaždinu postoje pet mlađih kategorija koje se natječu i za to je potrebno oko 20 termina tjedno a dobili su svega šest. Potrebno je uzeti dvorane u najam a ionako imaju problema s financiranjem, što je i razlog odustajanja od igranja seniorske ekipe u A2 ligi. U Ludbregu tog problema nema.
Smatrate li da se varaždinski klub može oporaviti, s obzirom na loša iskustva iz nogometa?
– Nadam se da kroz školu košarke ima budućnost. To je težak i mukotrpan posao koji traje godinama dok se ne vide prvi opipljivi rezultati. Potrebno je puno angažmana ali Varaždin je bio košarkaški lider i nadam se da će klub opstati.
Što je po vama bolje za košarku, jedan jaki klub ili mreža manjih klubova po županiji?
– Prirodno je da postoji centar koji odskače i da crpi igrače iz ostalih klubova u krugu od cca 50 km. Dobro bi bilo da je što više klubova, ali nažalost svjedoci smo da su ove godine i varaždinski i čakovečki klub odustali od lige. Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća bilo je samo pet klubova u Varaždinu a da ne govorim o županiji gdje su bili jaki Petrijanec, Vinica i drugi. Budućnost košarke i sporta vidim u povratku sporta u male sredine. To se neophodno i za postojanje nekakvog centra županije ili regije.
Na kraju, se vratimo vašem novom klubu, što u ovom trenutku možete prognozirat o šansama Grafičara ove sezone u A2 ligi Sjever?
– U ligi je šest ili sedam klubova koji su vrlo izjednačeni i mislim da svako može u međusobnim susretima izaći kao pobjednik ali i izgubiti. Tako da će prvenstvo biti neizvjesno. Ipak mislim da će se s vremenom izdvojiti Radnik, Međimurje, Podravac i naravno Grafičar, ali naravno ne tim redoslijednom.

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje