Povežite se s nama

Košarka

Grafičar pobijedio Vindiju u Graberju

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA A2 LIGA SJEVER

Susret županijskih košarkaških drugoligaša Vindije i Grafičara imao je poseban značaj; igrači Vindije htjeli su pokazati da su prerano otpisani i uzvratiti za poraz iz prvog dijela.

Ludbrežani su u pak u sportskom zaletu, a u ekipi imaju i četiri Varaždinca koji su imali dodatni motiv. Bila je to utakmica dokazivanja.
Priprema
– Kao i za svaku, tako smo i za ovu imali individualni pristup, s dodacima od nekoliko taktičkih novina – podsjetio je trener Ludbrežana Dražen Cesar. – Početak je bio dobar, što je i rezultiralo sa 7 do 8 koševa razlike i umjesto da s dvije-tri kontre odemo na sigurnih 15 razlike, griješimo i vraćamo Vindiju u igru, imamo “black out” 3 do 4 minute i oni završavaju prvo poluvrijeme s košem prednosti.
U drugom dijelu počinjemo s našom igrom. Momčad smo koja je imala unutarnju i vanjsku igru. Napad nam se bazirao na tome da se u svakom slučaju akcija gradi preko Poljaka ili jedan na jedan pa da se izazove skupljanje obrane protivnika i onda dođe do kvalitetne pozicije za šut. Svaki put kad smo to uradili, mi smo i došli do fantastičnih šuteva koje su koristili Bušić, Siladić i Manuel Novak. Ono što smo promašivali u prvom dijelu u drugom smo zabijali i otišli smo u 32. minuti na nedostižnih 20 razlike – dodao je Cesar.
Dobra obrana gostiju nije dozvolila snažnom Vindijinom centaru Šamariji da postigne više koševa. On je iz igre postigao samo dva koša.
– Pokazali smo da imamo srce i pokazali smo da imamo pamet – naglasio je Cesar. – Izdigli smo se, pokazali svoje pravo lice, igrali smo hrabro i vjerovali u pobjedu. Još bitnije od svega, pobjeda je došla u ovako bitnom trenutku sezone gdje je svaka pobjeda važna jer se borimo za naslov prvaka. Veseli i odlična igra našeg juniora Bačanija, a u posljednje tri minute dao sam priliku svim igračima i svi su se upisali u strijelce te je prve seniorske koševe postigao šesnaestogodišnji Denis Vuković – dodao je Cesar.

Izvor:
Foto:

Košarka

KK Varteks i Košarkaška akademija MRAV organiziraju ogledni trening za košarkaše osnovne školske dobi u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin kao partner na projektima koje provodi Košarkaška akademija Mrav iz Zagreba, poziva sve dječake koji su zainteresirani da se bave košarkom, a rođeni su 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. godine da se priključe oglednom treningu KK Varteks i Košarkaške akademije Mrav.

Program treninga Košarkaške akademije Mrav (bivši KK Zagreb) polazili su naši sadašnji reprezentativci Krunoslav Simon, Dario Šarić, Mario Hezonja i mnogi drugi uspješni košarkaši.

Program Košarkaške akademije Mrav je inkluzivan, i usmjeren je na razvitak svih potrebnih vještina i osobina kako bi svaki polaznik postigao samo ispunjenje.

Ogledni trening održat će se u subotu, 10.09. u Sportskoj dvorani Graberje.

Prvi na rasporedu u 14:00 sati, ogledni je trening za dječake rođene 2008. i 2009. godine.

U 16:00 sati, ogledni trening je za dječake rođene 2010., 2011., 2012. i 2013. godine.

Sudjelovanje u treningu je besplatno za sve polaznike te je jedina obaveza polaznika da su u sportskoj opremi i da ponesu svoju košarkašku loptu. Trening provode educirani treneri košarkaške akademije Mrav s višegodišnjim iskustvom rada s mladim igračima, trening u 14:00 sati je pod vodstvom trenera Andreja Tesle, a trening u 16:00 sati je pod vodstvom trenera Krešimira Bilića. Vidimo se u subotu – poručuju iz KK Varteksa.

Nastavite čitati

Košarka

Besplatni ljetni košarkaški kamp KK Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin sezonu završava besplatnim kampom sporta za dječake od 1. do 4. razreda OŠ, od 27. lipnja do 1. srpnja. 

Ove godine KK Varteks formirao je tri selekcije mlađih dječaka do 9, 11 i 13 godina, dok je prva ekipa Varteksa završila sezonu na četvrtom mjestu u Trećoj hrvatskoj ligi.
Sljedeće sezone očekuju još bolje rezultate, prvenstveno u mlađim dobnim kategorijama i veći broj djece da se uključi u sport, odnosno košarku, što je primarni cilj kluba. 
S treninzima i pripremama nastavljaju tijekom ljeta, a sve zainteresirane pozivaju da im se priključe.

Prijave su moguće putem maila: [email protected] ili na Facebook stranici kluba KK Varteks Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje