Povežite se s nama

Zabava & Stil

Grand Prix 15. MEF-a za pjesmu na dijalektu odnio etno duo Goga & Željko

Objavljeno:

- dana

S PJESMOM “PENEZI“

Kao što je bilo i najavljeno, u dvorani GOC-a u Čakovcu, nakon snimanja serijala „Lijepom Našom“, održan je i 15 međimurski festival „Ljubo Kuntarić“.

>>Etno duo “Goga & Željko“ na snimanju serijala “Lijepom našom“ i MEF festivalu u Čakovcu

Ispratili smo na pozornicu našu Varaždinku, etno pjevačicu Gordanu Lach koja je zajedno sa Željkom Grahovcem nastupila kao etno duo Goga&Željko.

Svojom autorskom kajkavskom pjesmom „Penezi“ (tekst Gordana Lach, glazba Željko Grahovec), opravdali su naša očekivanja, te su od strane stručnog žirija kojim je predsjedavao Branimir Mihaljević, osvojili Grand Prix za najbolju pjesmu na kajkavskom dijalektu.

Ovaj neumorni stvaralački duo i prije dvije godine na istom je festivalu odnio tu nagradu.

– Ostvaruje nam se želja. Dokazujemo da pjesme na kajkavskom dijalektu, modernijom glazbenom obradom mogu biti itekako interesantne i prihvatljive za slušatelje. Nastavljamo dalje… – rekla nam je naša Goga.

Izvor:
Foto: ED

Zabava & Stil

VIDEO Glamur dvorca Trakošćan poslužio kao kulisa spota pobjedničke pjesme Dore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dva tjedna nakon uvjerljive pobjede na Dori 2021., hrvatska eurovizijska predstavnica objavila je glazbeni spot za pjesmu “Tick-Tock”.

Spot je premijerno prikazan u središnjem Dnevniku HTV-a.

Albina je spot za pjesmu snimala prije Dore u dva dana na više lokacija – u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, u vrlo užurbanom tempu, ali odličnoj atmosferi, piše magazin.hrt.hr.

Scenaristički, ovaj video uradak govori o borbi nove generacije između društveno prihvaćenih i onih osobnih želja. Vrata predstavljaju put želja, očekivanja i nadanja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Zsa Zsa i Evelin Novak među nominiranima za prestižnu glazbenu nagradu Porin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 25. veljače, putem prijenosa na YouTube kanalu Porina pod voditeljskom palicom Tamare Loos doznali smo nominirane za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Za ovogodišnju dodjelu nagrade Porin prijavljeno je čak 214 albuma i 299 skladbi za Pjesmu godine, a najbolji izvođači, pjesme, albumi, aranžmani, producenti i suradnje biraju se u 36 kategorija.

Ukupno 1784 prijave,od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Imali smo puno posla i ove godine – rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica nagrade Porin uoči nominacija.

U kategoriji za Najbolju vokalnu suradnju nominaciju za nagradu Porin osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela za skladbu „Ova ljubav“.

U ekipi nominiranih je još jedna međimurska izvođačica, Evelin Novak.

Naime, album „Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova“ nominiran je za Najbolji album klasične glazbe. Izvođači su Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a; dirigent je Pavle Dešpalj, tenor Stjepan Franetović, sopranistica Evelin Novak, bariton Ljubomir Puškarić, sopranistica Kristina Kolar, bas Luciano Batinić, mezzosopranistica Irena Parlov i tenor Siniša Galović.

Isti je album nominiran i u kategoriji za Najbolju produkciju albuma klasične glazbe.

Dodajmo da je u kategoriji za Najbolji album pop-folklorne glazbe među nominiranima i Festival kajkavskih popevki – Krapina 2020. na kojem su, među ostalima, sudjelovali mnogi izvođači iz Varaždinske i Međimurske županije.

Nominirane za glazbenu nagradu Porin predstavili su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Tamara Loos, voditeljica, Nikša Bratoš, član UO glazbene nagrade Porin, Frano Đurović, predsjednik UO Porinai Davor Drezga, izvršni direktor Porina.

– Tko će osvojiti Porine u 36 kategorija, saznat ćemo uskoro. Organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada ovisno o datim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima – rekao je Drezga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!