Povežite se s nama

Sport

GRK Varaždin 1930 remizirao s RK Ivanić 29:29

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 remizirali su s ekipom RK Ivanić 29:29, nakon šest uzastopnih pobjeda.

 

Koliko je Ivanić čvrsta momčad Varaždinci su se uvjerili u prvom dijelu. Domaćin je gotovo stalno bio u vodstvu, a u 29. minuti i sa tri razlike (15:12), ali su Dabrovi ipak uspjeli prvih trideset minuta završiti u egalu – 15:15.

U nastavku i dalje čvrsta igra, gol za gol, da bi onda Varaždin napravio seriju 5:0 i u 39. minuti poveo sa 22:18. Činilo se da je Ivanić „slomljen“, ali svi koji su tako pomislili prevarili su se. U razdoblju od samo osam minuta domaći ne samo da su stigli Dabrove, nego si ih i prestigli povevši 24:23.

Utakmica je nakon toga bila izuzetno uzbudljiva, napeta, jer su se momčadi stalno izmjenjivale u vodstvu. Ivanić minutu prije kraja dolazi do 29:28, ali stvar spašava Horvat i postavlja konačnih 29:29.

– Zadovoljan sam bodom koji je velik kao kuća. Mogli smo i izgubiti, ali najpravednije bi bilo da smo pobijedili. Zašto? Vodili smo u jednom trenutku s četiri razlike, a imam osjećaj da je sudački par, koji je napravio puno grešaka na obje strane, nas ipak više oštetio. No ponavljam, zadovoljan sam, sada smo drugi na tablici što je trenutno i naš realan plasman. Moram spomenuti i to kako smo cijelu utakmicu odigrali bez desnog krila jer nam se na zagrijavanju ozlijedio Nino Trefil – bile su riječi trenera GRK Varaždin Vladimira Vujovića.

Najefikasniji kod Ivanića bili su Lukačec sa 8 i Vučelić sa 7 golova, a kod Varaždina Huđ je postigao 7, Marčec 6, a Horvat 5. golova.

Nakon 11. odigranih kola vodi Dubrava sa 18 bodova, drugi je GRK Varaždin sa 15, treće i četvrto mjesto dijele Zamet i Umag sa 14 bodova itd.

U sljedećem kolu,14. studenog, GRK Varaždin dočekuje vodeću Dubravu.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje