Povežite se s nama

U fokusu

Gužve na granicama: naoružajte se strpljenjem, čeka se po jedan sat i više

Objavljeno:

- dana

Iz Hrvatskog autokluba javljaju o pojačanim „predblagdanskim“ gužvama na granicama.

Tako se na granicama sa Bosnom i Hercegovinom čeka oko pola sata na ulazak kamionom, a na granici s Mađarskom oko dva sata. Isto je i na granici sa Srbijom, gdje kamioni više sati čekaju na izlaz iz Hrvatske.

Čeka se i na ulazak automobilom na prijelazima sa Slovenijom. Primjerice, na prijelazu Dubrava Križovljanska (Zavrč) čeka se jedan sat, kao i u Cvetlinu (Z. Leskovec), dok na prijelazu Otok Virje (Ormož) do pola sata.

Najgore je na Bregani, gdje se za ulazak automobilom čeka oko šest sati.

Dodajmo da su na stranici Policija zaustavlja – Varaždinska županija jučer, 18. prosinca, u večernjim satima objavili da se na graničnom prijelazu Ormož čeka i do dva sata te da je stvorena kolona od jednog do dva kilometra.

U fokusu

Tvrtka NTH Mobile u Hallerovoj aleji kupila površinu od 3000 četvornih metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak, 12. travnja, potpisao je ugovor s tvrtkom NTH Mobile, kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 četvornih metara.

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

– Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava 100-ak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke – ističu iz Grada Varaždina.

– Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju – izjavio je Čehok.

Nastavite čitati

U fokusu

Umirovljenicima će se isplatiti COVID-dodatak, evo o kojim je iznosima riječ

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznat je novčani iznos COVID dodatka koji će se uskoro isplaćivati umirovljenicima.

Naime, najviši COVID-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna, piše Index.hr.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Objavio je to premijer Andrej Plenković, ističući da će ova odluka obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Nastavite čitati