Povežite se s nama

U fokusu

Gužve na granicama: naoružajte se strpljenjem, čeka se po jedan sat i više

Objavljeno:

- dana

Iz Hrvatskog autokluba javljaju o pojačanim „predblagdanskim“ gužvama na granicama.

Tako se na granicama sa Bosnom i Hercegovinom čeka oko pola sata na ulazak kamionom, a na granici s Mađarskom oko dva sata. Isto je i na granici sa Srbijom, gdje kamioni više sati čekaju na izlaz iz Hrvatske.

Čeka se i na ulazak automobilom na prijelazima sa Slovenijom. Primjerice, na prijelazu Dubrava Križovljanska (Zavrč) čeka se jedan sat, kao i u Cvetlinu (Z. Leskovec), dok na prijelazu Otok Virje (Ormož) do pola sata.

Najgore je na Bregani, gdje se za ulazak automobilom čeka oko šest sati.

Dodajmo da su na stranici Policija zaustavlja – Varaždinska županija jučer, 18. prosinca, u večernjim satima objavili da se na graničnom prijelazu Ormož čeka i do dva sata te da je stvorena kolona od jednog do dva kilometra.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje