Povežite se s nama

U fokusu

Habek i Jurčec: Nismo bili službeno u Brazilu

Objavljeno:

- dana

Zastupnik i načelnik policije

U vrijeme dok je predsjednik Vlade Zoran Milanović boravio u Australiji, saborski zastupnik Mario Habek i načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec bili su u Južnoj Americi, u Brazilu.

Ustvrdio je to vijećnik HDZ-a Robert Maček na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine u srijedu.

– Mario Habek, saborski zastupnik i predsjednik županijskog SDP-a, u ožujku je desetak dana boravio u Brazilu. Ništa ne bi bilo čudno da u njegovoj pratnji nisu bili još neki dužnosnici, poduzetnici te načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec. S obzirom na to da se radi o saborskom zastupniku i dužnosniku MUP-a, smatram da javnost ima pravo znati tko je sve bio s njima u društvu, po kojem poslu i na čiji račun. Odgovore tražim od ministra MUP-a Ranka Ostojića – naveo je Maček.
Župan Predrag Štromar je rekao da o putovanju informacija nema, jer Varaždinska županija s tim nije imala nikakve veze niti je put platila.
Habek i Jurčec nisu demantirali da su bili u Brazilu. No načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec kratko je odgovorio da nikada nije bio na službenom putovanju u toj zemlji. Identičan odgovor dao je i SDP-ov saborski zastupnik.

Na trošak Sabora
Habek je lani bio u Moskvi i dvaput u Budimpešti

– U Brazilu nisam nikada bio službeno, a o privatnim putovanjima ne govorim javno, pa ni to s kim sam bio ili nisam bio – rekao je Mario Habek.
Da doista nije bio na službenom putovanju, potvrdili su nam i iz Hrvatskog sabora. – Zastupnik Mario Habek u 2014. godini nije bio na službenim putovanjima na trošak Hrvatskog sabora – odgovorila nam je Martina Buntić Juričić, voditeljica njihove Službe za medije.

Za razliku od ove godine, lani je bio na četiri službena putovanja, dvaput u Budimpešti, a jednom u Zadru i Moskvi.
– Od 22. do 24. travnja 2013. godine bio je na službenom putu u Budimpešti, gdje je sudjelovao na susretu s Međuparlamentarnom skupinom prijateljstva Mađarska – Hrvatska te na susretima s potpredsjednikom mađarskog parlamenta, mađarskim parlamentarnim Odborom za turizam te Odborom za europske poslove. Na službenom putu u Budimpešti je bio i od 20. do 23. lipnja, a sudjelovao je na parlamentarnom nogometnom turniru u organizaciji mađarskog parlamenta. Od 19. do 23. rujna bio je na službenom putu u Moskvi, gdje je sudjelovao na Međunarodnim parlamentarnim igrama. Od 25. do 26. listopada bio je na službenom putu u Zadru gdje je sudjelovao na manifestaciji “Dani hrvatskog turizma 2013.” – doznali smo u Hrvatskom saboru. (vms)

Izvor:
Foto:

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje