Povežite se s nama

U fokusu

Habek (SDP): Moje izbacivanje iz stranke samo je želja lokalnog vodstva, a svoj stav ne mijenjam

Objavljeno:

- dana

Prema posljednjem objavljenom istraživanju CRO Demoskopa, za SDP bi glasalo 18 posto ispitanika da se održavaju izbori. Najgori je to rejting stranke u posljednjih 15 godina. Rezultat je to velikih previranja u stranci, a na to nije imun ni SDP Varaždinske županije.

Dvije struje

Da SDP ni u Varaždinskoj županiji nije jedinstven, pokazalo se, uz ostalo, i na ovogodišnjim izborima za predsjednika županijskog SDP-a, kada su u borbu krenuli ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i Barbara Antolić Vupora. Unutar SDP-a postojale su dvije struje: Bilića je podržao Mario Habek, saborski zastupnik i sada već bivši predsjednik županijskog SDP-a, dok su Antolić Vuporu, koja je izabrana za novu predsjednicu SDP-a Varaždinske županije, podržali čelni ljudi varaždinskog SDP-a Miroslav Marković i Neven Bosilj. Narušene odnose unutar stranke dodatno je pogoršao nedavni Habekov istup u medijima u kojem je otvoreno progovorio o svome nezadovoljstvu u vođenju stranke na županijskoj razini i stanju unutar SDP-a.

Na reakciju vodstva stranke nije trebao dugo čekati: u utorak, 7. kolovoza, Županijski odbor SDP-a održao je telefonsku sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: pokretanje stegovnog postupka protiv Marija Habeka. Iako su se u javnosti pojavile informacije da bi Habek zbog svog istupa mogao čak biti i isključen iz SDP-a, u Županijskoj organizaciji to su opovrgnuli.

– Nije točna informacija da je pod tom točkom predloženo njegovo isključenje, već je navedeno da će se Predsjedništvu SDP-a predložiti pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo SDP-a – ističe Barbara Antolić Vupora, predsjednica županijskog SDP-a.

Pojasnila je da je županijski SDP zahtjev za stegovni postupak pokrenuo zbog Habekovog vrlo negativnoga i neistinitoga komentiranja unutarstranačkih odnosa.

– U stranci kao što je SDP mimoilaženje u nekim temama je normalno i poželjno, jer time se dobiva dodatna širina u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja koja će SDP predložiti na svim razinama, bez obzira bio SDP dio pozicije ili opozicije. Ali, kao i u svakoj obitelji, i naša velika obitelj u nekim se trenucima nađe u problemima, koje treba rješavati unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima. Stoga je stav županijskog vodstva stranke da je Mario Habek pretjerao i da zato mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke – ističe predsjednica županijskog SDP-a, iz kojeg su se o cijelom slučaju oglasili priopćenjem.
Izbacivanje tek želja?

– Sve dok Predsjedništvo ne donese odluku, moje izbacivanje iz stranke samo je želja lokalnog vodstva. Nije mi jasno kako moj osobni stav da su Barbara Antolić Vupora i Miroslav Marković nesposobni voditi stranku može biti nanošenje štete stranci. Taj moj stav poznat je već duže vrijeme i ne mijenjam ga, a oni ga iz dana u dan sve više potvrđuju – reagirao je Habek.

Iako još nije poznato kada će se u SDP-u odlučivati o njegovoj sudbini, Habek očekuje da će Predsjedništvo zauzeti stav kao i u nedavnom slučaju njegova kolege Markovića.

– Vjerujem da će Predsjedništvo zauzeti stav kao i kada sam ja prije osam mjeseci predložio postupak protiv kolege Markovića, koji je javno blatio u unutarstranačkoj kampanji kolegicu Mirelu Ivanković, mene i još neke kolege. Tada Predsjedništvo nije reagiralo, a ne znam zašto bi i sada, nakon što sam otvoreno rekao kako vidim stvari. Iako, kod nekih kolega poput Grbina, Hajdaš Dončića, Babića, Zmajlovića ili Mrsića reagirali su drugačije, to već svi znamo, tako da odluku neću ni prejudicirati ni komentirati prije nego je donesena – zaključio je na kraju Habek.

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Lonia trgovina d.o.o. zapošljava Prodavača / Blagajnika (m/ž) na više lokacija u Varaždinskoj županiji. Poslodavac nudi stimulativna primanja, plaćene troškove prijevoza, mogućnost stalnog zapošlenja i napredovanja. Prijavite se najkasnije do 15.8.2022. putem linka.

Konzum Plus d.o.o. zapošljava Komisionara / Blagajnika komisionara (m/ž) u Varaždinu. Natječaj je otvoren do 31.8.2022., a poslodavac nudi mnoge pogodnosti tijekom godine poput božićnice, uskrsnice, dara za djecu, regresa i slično. Sve detalje provjerite klikom na link.

KTC d.d. zapošljava Skladišnog radnika (m/ž) u Prelogu. Za prijavu je potrebna godina dana radnog iskustva, a poželjan je položen tečaj za viljuškaristu. Prijavite se klikom  na link ovdje do 31.8.2022.

Gi Group Staffing Solutions za svog klijenta Hrvatski Telekom zapošljavaju Tehničara za telekomunikacije (m/ž). Poslodavac nudi stimultivna primanja, bonuse na plaću, dodatne edukacije i usavršavanja te službeni automobil za potrebe rada na terenu. Prijavite se do 16.8.2022., a više informacija je dostupno klikom na link ovdje.

Workforce Ljudski Potencijal d.o.o. zapošljavaju Prodavača (m/ž) u Varaždinu. Poslodavac nudi mogućnost rada za internacionalnu modnu grupaciju, priliku za napredovanjem, stimulirajuće uvjete rada i popust za zaposlenike. Prijavite se klikom na link ovdje do 31.8.2022.

Knauf Insultaion d.o.o.  u Novom Marofu traži Proizvodno – transportnog radnika (m/ž). Poslodavac nudi rad u izazovnom i dinamičnom okruženju te priliku za osobni i profesionalni rast i razvoj. Prijavite se do 2.9.2022. na linku.

Mamut Fortis d.o.o., poznatiji kao Arena Bet, zapošljava Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž) u Ludbregu. Rok za prijavu je 31.8.2022. Poslodavac nudi mogućnost dodatnij stimulativnih primanja i rad u ugodnoj atmosferi, a za prijavu je potrebno poznavanje rada na računalu. Više detalja dostupno je klikom na link ovdje.

Adecco Hrvatska d.o.o. u potrazi je za Agentom za telefonsku prodaju (m/ž) u Varaždinu. Poslodavac nudi fiksnu plaću i stimulativni varijabilni dio, rad u jutarnjoj smjeni, plaćenu početnu edukaciju, rad u dinamičnoj i poticajnoj okolini te priliku za osobni i profesionalni razvoj. Prijaviti se možete do 22.8.2022.putem linka.

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika/cu  u restoranu u Varaždinu. Poslodavac nudi fleksibilno radno vrijeme, plaćen prijevoz te mogućnost napredovanja. Natječaj je otvoren do 15.8.2022. Kako se prijaviti provjerite na linku.

Multi-Star d.o.o. zapošljava Blagajnika / Blagajnicu u automat klubu u Čakovcu. Sve detalje oglasa provjerite klikom na link ovdje, a prijaviti se možete do 9.9.2022.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Zbog Varteksovih dugovanja Grad Varaždin ovršio posrnulu tekstilnu tvrtku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na to da je u srijedu Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Društva Varteks d.d,. u kojoj je naveo da su razlog ostavke višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina – nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad tvrtke – Grad Varaždin prisiljen je pokrenuti ovrhu.

Ona se odnosi na dospjela potraživanja Upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja, kako bi se zaštitili financijski interesi Grada Varaždina.

Stoga je u četvrtak aktivirana zadužnica za dugovanje tvrtke Varteks d.d. po Upravnom ugovoru  u iznosu od 1.267.313,38 kuna (komunalna naknada, naknada za uređenje voda, spomenička renta) te su dostavljena Rješenja o ovrsi  tvrtke Varteks d.d. za redovni dug u iznosu od 553.274,32 kn (komunalna naknada, naknada za uređenje voda).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje