Povežite se s nama

U fokusu

Habijan najavio ukidanje naknade gradskim vijećnicima, a plaćanje vrtića prema imovinskom cenzusu

Objavljeno:

- dana

Predstavljen program

Damir Habijan kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina danas je sa svojim suradnicima predstavio program.

– Obrazovanje je prioritet i ne smije biti drugačije. Tu su razvoj sveučilišta i urbani kampus koji je podmakloj fazi, a neće izostati dodatni impuls gradske vlasti. Realna brojka je da kroz pet do 10 godina Varaždin ima 8.000 studenta – rekao je Habijan čiji tim nije zaboravio ni poduzetnike kojima će stvoriti okvir za otvaranje novih radnih mjesta. Istaknuo je kako se Varaždincima i Varaždinkama mora omogućiti kvalitetna zdravstvena zaštita.

Najavio je ukidanje naknade gradskim vijećnicima i ukidanje naknade članovima upravnih vijeća ustanova Grada Varaždina.

– Taj novac usmjerit će se za umirovljenike, odnosno njihove uskrsnice i božićnice– istaknuo je Habijan i dodao da će uvesti plaćanje vrtića prema imovinskom cenzusu te da je Varaždinu potrebna nova mreža osnovnih škola.

– Nudimo realna obećanja, uvjeren sam da će to građani prepoznati. To je rizik, no vjerujem da mnogo toga možemo ostvariti u četverogodišnjem mandatu, dok primjerice brojku od 8.000 studenta u Varaždinu možemo doseći tek za 10 godina – zaključio je Habijan.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Zatvoreni kafići, teretane…Hoće li se te mjere nastaviti čak do Uskrsa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Popuštanja mjera još neće biti i gotovo je sigurno da će se i nakon 31. siječnja produljiti većina postojećih mjera koje su trenutno na snazi u vezi suzbijanja širenja koronavirusa, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Naime, prema pisanju tih novina, epidemiolozi i Stožer nisu skloni ikakvom popuštanju jer smatraju da „toplije vrijeme moramo dočekati s niskim brojevima, a isto tako je i strah od zaraznijih sojeva prevelik“.

Njihovi su sugovornici također istaknuli da najnovija istraživanja pokazuju da djeca, iako jako dobro podnose virus, ipak dosta šire zarazu, stoga će škole, pretpostavljaju, biti zatvorene do daljnjeg (u školskim klupama su samo učenici nižih razreda i maturanti). Ako i dođe do nekih popuštanja, ona će biti simbolična, i prema njihovim informacijama, ipak je najizglednije „da ćemo se do Uskrsa ipak čuvati uz stroge mjere“.

Podsjetimo, strogi lockdown koji će trajati do 14. veljače najavila je ovih dana Njemačka (obavezno nošenje maska u trgovini i javnom prijevozu, rad od kuće gdje je to moguće i sl.), a i ostale europske zemlje uvode i najavljuju oštrije mjere. Razlog tomu je pojava novog soja virusa, koji u Hrvatskoj još nije zabilježen.

– Za sada, moramo reći da se, čak u ovom ogromnom novom valu koji se bilježi u cijeloj Europi, mi dobro držimo i očekujem jedno odgovorno ponašanje u Hrvatskoj, a siguran sam u to i ubuduće – rekao je jučer varaždinski župan nakon primanja prve doze cjepiva.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinska županija objavila javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija je u ponedjeljak, 18. siječnja, objavila Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2021. godini.

Udruge se mogu javiti za dodjelu financijskih sredstava za sufinanciranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Natječaj se odnosi na prioritetna područja iz strateških dokumenata Županije: aktivnije sudjelovanje mladih u društvu; zaštitu i promicanje ljudskih prava; zaštitu okoliša i prirode te zaštitu životinja; promociju poljoprivrede i šumarstva; promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja; promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture; promicanje poduzetništva i obrtništva, zaposlenosti i samozapošljavanja i međusektorskog partnerstva javnog i poslovnog sektora; civilnu zaštitu i zaštitu i spašavanje; razvoj socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti; zaštitu zdravlja.       

Udruge prijavu mogu slati poštom, dostavljačem ili osobno u zatvorenoj omotnici na adresu: Varaždinska županija, “Javni natječaj za udruge – NE OTVARAJ”, Franjevački trg 7, 42 000 Varaždin.

Rok za podnošenje prijava je 19. veljače 2021. godine.

Natječaj je objavljen na OVOM linku, a sva pitanja vezana mogu se postaviti isključivo na e-mail: [email protected]

Nastavite čitati