Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: Ministar Kujundžić potvrdio da je postupak smjene dr. Zember protuzakonit

Objavljeno:

- dana

TKO JE IZNAD ZAKONA?

– Misle li predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Zoran Šantek, članica Jasminka Begić, ali i župan Predrag Štromar sutra svjesno prekršiti zakon i donijeti protuzakonitu odluku o smjeni dr. Sanje Zember? Misle li da su toliko moćni da su iznad zakona? I dokad misle šutjeti? Nitko od njih nije reagirao niti pokušao ništa demantirati – istaknuo je Damir Habijan, smijenjeni član Upravnog vijeća Bolnice i predsjednik varaždinskog HDZ-a na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da je još prije dva tjedna upozorio da je Upravno vijeće Bolnice pokrenulo postupak razrješenja na temelju odluke koja je suprotna Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Danas je primio odgovor ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji je potvrdio da se ravnatelja zdravstvene ustanove može razriješiti prije isteka mandata, ali u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga za razrješenje.

– Ako u tom roku Upravno vijeće ne razriješi ravnatelja, tada rješenje o razrješenju donosi ministar zdravstva – naveo je ministar Kujundžić.

U Koprivnici presude u korist specijalizanata!

Habijan je podsjetio da je glavni razlog za razrješenje to što je dr. Zember – sukladno tada važećem Pravilniku, a suprotno od naloga župana Štromara – omogućila specijalizantima potpisivanje aneksa ugovora.

– Općinski sud u Koprivnici je prije dva dana donio presudu u korist specijalizanata, kojima zdravstvena ustanova nije omogućila potpisivanje aneksa. Da je dr. Zember odbila potpisati anekse i da je sad izgubila sudski spor, što bi joj onda stavljali na teret? – zapitao se Habijan.

Podsjetio je i da ravnateljicu žele smijeniti zbog privremenog zatvaranja hitne infektološke ambulante, o čemu je Upravno vijeće bilo obaviješteno još u lipnju prošle godine.  – Za Statut je Upravno vijeće znalo još u studenome, kao i za dostavu audiozapisnika sa sjednice Upravnog vijeća Stručnom vijeću. Dakle, za sve što joj stavljaju na teret rok od 30 dana je prošao – ustvrdio je.

Javno je pozvao župana Štromara, predsjednika Upravnog vijeća Šanteka i članicu Vijeća Jasminku Begić da iznesu smatraju li da je odluka o pokretanju razrješenja sukladna Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Iz dopisa je vidljivo da je Kujundžić dopis poslao dr. Zember, ali i  predsjedniku Upravnog vijeća Šanteku.
 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati