Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: Ne razumijem – zalažu se za direktora Varkoma, a ravnateljicu Bolnice žele smijeniti

Objavljeno:

- dana

ZANIMLJIVA USPOREDBA

Uoči sutrašnje sjednice Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, na kojoj će se odlučivati o pokretanju smjene dr. Sanje Zember, na Facebooku se oglasio Damir Habijan, koji je član Upravnog vijeća i predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Iznio je zanimljivu usporedbu situacije u kojoj su se našli ravnateljica Bolnice dr. Zember (nestranačka) i direktor Varkoma Vlado Vlašić (HNS).

– Sutra u 14 sati je Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin. Očekujem argumentiranu raspravu. Jedino što još ne razumijem jest kako to da se zalažu za direktora Varkoma Vladu Vlašića kojem su propali svi natječaji te Varkom mora platiti više od 700.000 kuna, a žele smijeniti ravnateljicu za čijeg mandata su u Bolnici pokrenuti projekti u iznosu većem od 200 milijuna kuna – naveo je Habijan.

Podsjećamo, smjenu dr. Zember predlaže HNS-ov predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek, u čemu ga podržava i SDP-ova članica Jasminka Begić.

S druge strane, SDP je zatražio smjenu Vlašića, ali su HNS-ovci to odbili navodeći da za to „nema nikakvoga razloga“.  

– Očekujem odgovor župana. Puna podrška ravnateljici! – poručio je Habijan.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

U fokusu

Mario Lešina, kao i 20.000 nezavisnih vijećnika u Hrvatskoj, mora platiti 2100 kuna kazne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mario Lešina, gradski i županijski vijećnik s Nezavisne liste Ivana Čehoka mora platiti 2.100 kuna.

Naime, Općinski sud u Varaždinu izdao mu je prekršajni nalog jer kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću do 15. srpnja 2020. godine nije Državnom izbornom povjerenstvu dostavio lzvješće o donacijama koje je za potporu svog političkog djelovanja primio u prvih šest mjeseci tekuće godine (polugodišnje izvješće).

– Niti je dostavio obavijest da u navedenom vremenu za potporu svog političkog djelovanja nije primio donaciju, dakle, kao nezavisni vijećnik nije u propisanom roku i sadržaju i na propisani način dostavio Državnom izbornom povjerenstvu Izvješće o donacijama koje je primio u prvih šest mjeseci tekuće godine, odnosno obavijest da u navedenom vremenu nije primio donacije, čime je počinio prekršaj iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe – stoji u javnoj presudi.

Dužan je novčanu kaznu platiti u roku od 60 dana po pravomoćnosti ovog prekršajnog naloga, a u tom roku ako plati dvije trećine izrečene kazne, dakle iznos od 1.400 kuna, smatrat će se da je izrečena novčana kazna u cjelini plaćena.

Također, on ima pravo na žalbu.

– Takve kazne dobilo je 20.000 nezavisnih vijećnika u cijeloj Hrvatskoj. To je bilo u vrijeme lockdowna zbog pandemije koronavirusa i kaznilo me se jer nisam predao prazan papir – rekao je Lešina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje