Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: Ne razumijem – zalažu se za direktora Varkoma, a ravnateljicu Bolnice žele smijeniti

Objavljeno:

- dana

ZANIMLJIVA USPOREDBA

Uoči sutrašnje sjednice Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, na kojoj će se odlučivati o pokretanju smjene dr. Sanje Zember, na Facebooku se oglasio Damir Habijan, koji je član Upravnog vijeća i predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Iznio je zanimljivu usporedbu situacije u kojoj su se našli ravnateljica Bolnice dr. Zember (nestranačka) i direktor Varkoma Vlado Vlašić (HNS).

– Sutra u 14 sati je Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin. Očekujem argumentiranu raspravu. Jedino što još ne razumijem jest kako to da se zalažu za direktora Varkoma Vladu Vlašića kojem su propali svi natječaji te Varkom mora platiti više od 700.000 kuna, a žele smijeniti ravnateljicu za čijeg mandata su u Bolnici pokrenuti projekti u iznosu većem od 200 milijuna kuna – naveo je Habijan.

Podsjećamo, smjenu dr. Zember predlaže HNS-ov predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek, u čemu ga podržava i SDP-ova članica Jasminka Begić.

S druge strane, SDP je zatražio smjenu Vlašića, ali su HNS-ovci to odbili navodeći da za to „nema nikakvoga razloga“.  

– Očekujem odgovor župana. Puna podrška ravnateljici! – poručio je Habijan.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Tko će imati većinu u varaždinskom Gradskom vijeću?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon lokalnih izbora zanimljivo će biti tko će i kako formirati većinu u varaždinskom Gradskom vijeću.

Za Gradsko vijeće lista Ivana Čehoka dobila je 22,47 %, SDP 19,66 %, Budimo grad 16,60 %, HDZ, HSLS, HSU 14,73 %, Reformisti 7,34 %, lista Davora Patafte 6,16 %, Most 4,55 %, Domovinski pokret 3,28, HNS 3,10 % i Centar 2,05 %.

Kad se to preračuna u mandate u Gradskom vijeću, lista Ivana Čehoka ima šest vijećnika, pet ih ima SDP, po četiri Budimo Grad i HDZ, a po jedan nezavisna lista Davora Patafte i Reformisti.

No, za većinu u vijeću potrebno je 11 ruku.

HDZ je u prošlom sazivu bio pozicija s Čehokovim vijećnicima, a hoće li sada također biti u koaliciji s listom Ivana Čehoka?

No, HDZ i Čehokovi vijećnici zajedno imaju 10 ruku, pa će sigurno tražiti podršku od nezavisne liste Davora Patafte ili Reformista što je malo vjerojatno.

– Nemamo problem s time da u Gradskom vijeću budemo žestoka opozicija – naglasio je Damir Habijan, predsjednik HDZ-a Grada Varaždina u nedjelju navečer kada se još nije znao točan broj vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću.

S druge strane SDP i Budimo grad zajedno imaju devet ruku u vijeću i za formiranje većine biti će ima potrebna podrška jednog Reformista i vijećnika s nezavisne liste Davora Patafte.

Nastavite čitati

U fokusu

Patafta: Sjest ću sa svakim tko će maknuti bale, ukinuti prirez i osigurati besplatne vrtiće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Davor Patafta zahvalio je biračima na podršci. Pritom je istaknuo kako ga u naredne četiri godine zanimaju isključivo projekti.

– Spreman sam sjesti i razgovarati sa svakim kome je u interesu da Varaždin bude bolji grad. Prioritet je ukinuti prirez, osigurati besplatne vrtiće i pomoći umirovljenicima, hitno maknuti bale iz Brezja, aktivirati tu gospodarsku zonu, dovesti investitore i tamo zaposliti 3000 ljudi – rekao je Davor Patafta.

U samo tri tjedna kampanje Patafta je dokazao da je ljudima dosta ustajale i nerazvojne politike, koja se svodi na to tko je s kim i protiv koga, a konkretnih projekata nema, te da su Varaždin i Varaždinska županija spremni za promjene. On je bio jedini kandidat koji ne živi od politike, u prošlom mandatu Gradskog vijeća odrekao se svih naknada u svrhu donacija, a to će učiniti opet.

– Jedino mi je bitno da se realiziraju projekti koji su u našem programu. Politika  svim građanima Varaždina i Varaždinske županije duguje da se napokon pokrenemo, da politikanstvo i osobni interesi pojedinih političara napokon postanu prošlost, a da umjesto toga razvijamo gospodarstvo, podižemo standard, plaće i mirovine – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!