Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: Problem bala neće biti riješen, ovo je samo još jedan igrokaz u režiji Habuša i Štromara

Objavljeno:

- dana

HDZ GRADA VARAŽDINA

– Sada je potpuno jasno da problem zbrinjavanja bala nije i neće biti riješen za vrijeme Kukuriku koalicije. Riječ je o samo još jednom “igrokazu” u režiji Habuša i Štromara, koji, zapravo, pokazuje vrhunac nesposobnosti gradske vlasti! – poručio je Damir Habijan, predsjednik povjerenstva varaždinskog HDZ-a u priopćenju koje je poslao povodom današnjeg prosvjeda varaždinskog gradonačelnika u Zagrebu.

HDZ Grada Varaždina ističe kako je pitanje rješavanja bala bilo odlučujući faktor prilikom izbora aktualnog gradonačelnika, a sada je očito da će taj još uvijek neriješeni problem biti razlog novih, prijevremenih, izbora u Gradu Varaždinu.

Uz nesposobnost i raskol između HNS-a i SDP-a

– Postalo je jasno da “vertikala vlasti – Grad – Županija – Vlada“, a na koju se aktualna gradska vlast često pozivala proteklih četiri godine, ne samo da nikada nije zaživjela, već sada doživljava svoj konačni krah. Također, razvidno je kako je nakon mnogobrojnih svađa i sukoba svoj kraj doživjela i aktualna koalicija u Gradu Varaždinu. Uvjereni smo da je sada svakom dobronamjernom građaninu Varaždina postalo jasno kako je uz očitu nesposobnost, među vladajućima došlo i do potpunog raskola između HNS-a i SDP-a, o čemu dovoljno govori i posljednja sjednica Gradskog vijeća kada gradonačelnik opet nije mogao okupiti kvorum – navodi uz ostalo Habijan koji je optužio Kukuriku koaliciju za neodgovoran i maćehinski odnos prema Gradu Varaždinu.

– Potpuno je jasno da Grad Varaždin koriste samo kao kulisu za svoju promidžbu, odnosno, dolaze u Slobodnu zonu, tamo potpisuju koalicijski sporazum, a da osnivanju, djelovanju i razvoju te iste Slobodne zone nisu niti na koji način doprinijeli. No, nije to prvi, a nažalost sigurno niti posljednji, puta da se Milanović i društvo “kite tuđim perjem”! – poručio je na kraju Habijan.

Izvor:
Foto: RT/ARHIVA

U fokusu

Kaos u HNK: Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio ostavku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio je neopozivu ostavku, i to ubrzo nakon što je isto učinila njegova zamjenica Snježana Tramburovski.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Politički pokrovitelji intendantice HNK u Varaždinu Jasne Jakovljević, i to svih političkih boja, dosjetili su se već otrcanog načina; umjesto da se govori o nezakonitostima, pogodovanjima (hrvatska riječ za korupciju), neredu i neradu koji godinama vladaju u Kazalištu, META JE KAZALIŠNO VIJEĆE koje je, zajedno sa gradskim revizorom, započelo otkrivati rabote dotične gospođe. U farsi koja se pred nama odigrava ističe se lik stanovite M., redikulozne pojave u političkom životu Varaždina, koju je izmislio bivši gradonačelnik. U tom “teatru” ne želim više sudjelovati niti kao promatrač. Dajem (neka i na veselje politikantsko-interesne bulumente čiji je eksponent J. J.) neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu, sa danom 25. listopada 2021.

Nastavite čitati

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje