Povežite se s nama

U fokusu

Habuš bez službenog automobila, a Štromar ima dva: Passat i Micru

Objavljeno:

- dana

VOZNI PARK GRADA VARAŽDINA I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Ovog četvrtka istječe rok za dostavu ponuda za novo službeno vozilo koje će koristiti aktualni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Tada će biti poznato i koliko je ponuda i od kojih autokuća pristiglo na postupak javne nabave pokrenut 22. kolovoza s obzirom na to da će se istog dana održati otvaranje ponuda, no hoće li istog dana biti poznati tip i marka novog gradonačelnikovog vozila? Tu odluku, naime, u Gradu Varaždinu moraju donijeti u roku od 30 dana uzimajući u obzir najpovoljniju ponudu, a ne gradonačelnikove “gabarite”, pa će se tako najkasnije 12. listopada znati u kojem će se službenom automobilu voziti Habuš ili njegov nasljednik s obzirom na to da se vozilo uzima za narednih 60 mjeseci, odnosno
za pet godina.

Habuš bez auta

Da varaždinskom gradonačelniku treba novo službeno vozilo za obavljanje službenih, radnih i protokolarnih poslova otkako više nema Audija smatraju i pojedini vijećnici Gradskog vijeća koji su ga vidjeli da u Zagreb odlazi u Peugeotu 207, dok je na predstavljanje projekta “Sigurni kutak” u III. OŠ Varaždin u četvrtak Habuš stigao s Volswagen Golfom daruvarskih registarskih oznaka koji je, izvjestili su iz Grada Varaždina, iznajmljen za potrebe obavljanja gradskih službi, pa tako i gradonačelnika.

– Automobil će biti u najmu tako dugo dok se ne okonča ostupak javne nabave koji je nedavno raspisan i ne stigne novo vozilo – poručuju iz Grada Varaždina čiji je vozni park u listopadu prošle godine s dotadašnjih 17 smanjen na 10 vozila, no jedno od tih vozila, Lada Niva iz 2012. nije u voznom stanju.

Za razliku od Habuša, koji “svoje” službeno vozilo trenutno nema, njegov zamjenik Vjeran Radelić vozi se u Citroënu C5 starom četiri godine, a njegova kolegica Natalija Martinčević za obavljanje službenih poslova koristi Peugeot 508, rabljeno testno vozilo staro dvije godine u najmu. Na voznom parku Grada Varaždina su još i tri automobila marke Peugeot 207 stara šest godina, a tu su još Peugeot 207 iz 2008., Peugeot 206 iz 2006. te Volkswagen Polo iz 2003. godine.

Od jeseni jedan više

Dok je varaždinski gradonačelnik trenutno bez svog službenog vozila, varaždinski župan Predrag Štromar prema potrebi koristi dva: Volkswagen Passat star 10 mjeseci ili Nissan Micru staru šest godina, dok se njegovi zamjenici Alen Kišić i Alan Košić voze u Ford Focusu i Nissan Tiidi.
Vozni park Varaždinske županije bogatiji je od voznog parka Grada Varaždina. Sastoji se od ukupno 12 automobila, a na popisu službenih vozila, uz već spomenute marke i tipove automobila su i Peugeot, Renault, Ford i Škoda. Ipak, u vlasništvu Varaždinske županije su samo tri, a devet ih je u najmu za razliku od, primjerice, Koprivničko-križevačke županije čiji je službeni vozni park skromniji i sastoji se od devet službenih vozila, no čak osam ih ima u svojem vlasništvu.
U studenom ove godine ističe najam za šest automobila Varaždinske županije, pa će se tijekom jeseni raspisati postupak javne nabave za operativni leasing vozila. No u planu je nabava sedam vozila, dakle, jednog više.
– Potrebu za nabavku većeg broja automobila stvara veliki broj predmeta za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata za koje je obavezan izlazak službenika na očevide, a uostalom i kako bi se izbjegle trenutne a neprimjerene situacije kada čak i same stranke u postupku moraju dolaziti po službenike jer oni nemaju kako izaći na očevid. Neophodno je nabaviti nova službena vozila kako bi se mogli obavljati redoviti poslovi iz nadležnosti Županije, a u proračunu je za 2013. godinu ukupno za potrebe leasinga osigurano 440.412 kuna, što je za oko 100.000 kuna manje u odnosu na prethodne godine – izvijestili su iz Varaždinske županije iz koje poručuju da će se nabavljati četiri vozila niže klase te tri niže srednje klase, dok se za varaždinskog župana neće nabavljati novo vozilo.

Zamjenici koprivničke gradonačelnice na biciklima!
Susjedni Grad Koprivnica ima jedno službeno vozilo: Opel Vectru 1.9 CDTI proizvedenu 2007. godine kojeg koristi koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.
– Zamjenici gradonačelnice koriste isti automobil, no češće za prijevoz koriste bicikle – izvjestili su nas iz Grada Koprivnice koje uz Opel Vectru još u svom vlasništvu ima i električno vozilo Ducati Energia Free Duck kojeg pokreću dva elektromotora snage 2.5 kW, a kao izvor struje upotrebljava se osam olovnih akumulatora.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Međimurje

Vladimir Topolnjak: “Nakon 32 godine u Međimurskim vodama ponosno sam otišao u mirovinu!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnoge Međimurke i Međimurce nedavno je iznenadila vijest da je dosadašnji direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak podnio ostavku na funkciju koju je obavljao zadnjih osam godina, osobito s obzirom na činjenicu da je prije nekoliko mjeseci dobio novi četverogodišnji mandat.

U medijima se čak pojavila i tvrdnja da je tada najavio kako će mandat odraditi do kraja, no Topolnjak kaže da ta informacija nije točna. Prije nešto više od osam godina, kad je na direktorskom mjestu zamijenio dotadašnjega dugogodišnjeg direktora Josipa Zorčeca, u novinama su se pojavili napisi da se radi o političkoj smjeni. Tadašnji je direktor, naime, u to vrijeme bio članom HDZ-a, dok je Topolnjak član SDP-a.

– Ispunjavam sve uvjete za starosnu mirovinu, a ovaj naporan posao prepuštam nekomu mlađem i odlazim iz osobnih razloga. Tvrtka je u odličnom stanju u svakom pogledu, kako s ljudskim resursima, tako i s materijalnima i likvidnošću.

Imali smo prilike izabrati najbolje kadrove na natječajima, bez utjecaja politike, na što sam posebno ponosan, jer smo sve radili u interesu društva. U zadnjih nekoliko godina bilo je problema s manjkom vodoinstalatera: na tržištu rada u zadnje vrijeme praktički nije ni bilo školovanoga kadra tog tipa. Situacija se, doduše, pomalo popravlja – ljudi prepoznaju činjenicu da zanatima itekako predstoji svijetla budućnost. Naša tvrtka možda ne nudi najveće plaće, ali nudi sigurnost, poštovanje prema radnicima i odlične međuljudske odnose.

Naši radnici znaju da trebaju poštovati korisnike i vlasnike – jedinice lokalne samouprave. Na to nas obvezuju i ustanovljeni standardi unutar tvrtke, jer smo bili prva tvrtka u Hrvatskoj unutar naše branše koja je uvela ISO standarde kvalitete, i koja je svih ovih godina unapređivala te standarde i uvodila nove, sukladno svjetskim trendovima – objašnjava Topolnjak. Dodaje i da su u zadnjih osam godina “preporođeni” materijalni resursi tvrtke.

Korištenje sredstava EU

– Pritom mislim na radne prostore, s obzirom na činjenicu da smo radili u vrlo skromnim uvjetima u upravnoj zgradi koju smo dijelom dobili iz hipoteke posrnulog diva MTČ-a, a dijelom kasnije kupovali od banaka. Tu zgradu smo u potpunosti obnovili, ponajviše iz europskih sredstava. Tako su radnici dobili adekvatne radne uvjete, ali i naši korisnici usluga, počevši od samog ulaza, gdje su, osim info centra za potrošače i blagajne, služba odnosa s korisnicima i dva platomata koja su odlično poslužila svrsi u vrijeme pandemije. Naši korisnici još uvijek mogu na blagajni i na platomatima plaćati bez naknade.

Vodovod i skladište preselili su se u građevinu kupljenu iz stečaja uz južnu obilaznicu Čakovca na strateški vrlo dobrome mjestu za ekipe koje moraju što brže doći u bilo koji dio Međimurja. Radilo se o skoro novoj građevini kupljenoj u skladu s našim potrebama za te odjele trgovačkog društva. Odjel odvodnje i Odjel pročišćavanja smješteni su na rekonstruiranom Pročistaču otpadnih voda Čakovec te su uz pomoć EU projekta prošireni. Nude dobre uvjete; kako za radnike, tako i za sva vozila i strojeve koji su neophodni za funkcioniranje tih dvaju sustava.

Na istoj lokaciji je i interni laboratorij Međimurskih voda, također moderniziran u skladu s najnovijim propisima, koji provodi analizu vode za piće na cijelom javnom sustavu vodoopskrbe Međimurja, ali i na sustavu odvodnje i pročišćavanja vode u Međimurju – kaže sada već bivši direktor Međimurskih voda.

Voda izvrsne kvalitete

Sadašnje stanje vodoopskrbe najbolje je dosad u pogledu gubitaka vode na mreži i općeg stanja sustava, ističe. Gubitci vode na mreži trenutačno iznose oko 22 posto, dok ILI indikator uspješnosti vodoopskrbe prema kriterijima Svjetske banke za razvijene zemlje iznosi 1,3.

– U Međimurju je vodovodna mreža u potpunosti izgrađena u svakom od 131 naselja, a svih godina znatna sredstva ulagana su i u rekonstrukcije. Mnogi vodovodi muku muče kako zadržati gubitke na istoj razini, jer kilometri cjevovoda stare, a to je velik problem. Obnova ide iz amortizacije, iz vlastitih sredstava. To je samo dio upravljanja kvalitetom.

Međimurske vode su u velikoj mjeri digitalizirale svoje sustave, sve s ciljem upravljanja sustavima u realnom vremenu. Odvodnja ima specijalna vozila za čišćenje kanalizacije i opremu za ispitivanje vodonepropusnosti i TV inspekcijsko snimanje sustava, najvećim dijelom nabavljenu iz EU sredstava.

Odjel vodoopskrbe i skladište

Oformili smo i vlastiti laboratorij za provođenje ispitivanja vodonepropusnosti i TV inspekcijskog snimanja koji je akreditirala Hrvatska akreditacijska agencija pa može provoditi službena ispitivanja i snimanja svojih sustava za vlastite potrebe s vlastitim kadrom. Na poligonu Međimurskih voda svi preostali laboratoriji polažu i obnavljaju svoje akreditacije, njih četrdesetak u Hrvatskoj, od čega su samo dva iz javnog sektora – Međimurske vode i VARKOM.

Cilj opremanja laboratorija bila je optimizacija troškova, koje na kraju plaćaju naši korisnici. Svojim laboratorijem provjeravamo kvalitetu novozavršenih cjevovoda kako bismo ih preuzeli u ispravnom stanju, mogli nedostatke reklamirati u jamstvenom razdoblju i otkloniti ih na teret izvođača – naglašava “friški” umirovljenik iz Nedelišća.

Ovih dana u Vodama završava državna revizija, koja se provodi u svim vodoprivrednim poduzećima. Topolnjak je zadovoljan što je do nadzora došlo upravo u trenutku kad odlazi u mirovinu, jer će se verificirati u kakvom je stanju bila tvrtka prilikom njegova odlaska.

Kanalizacijska mreža

Za sam kraj dodaje da su za vrijeme njegova upravljanja Vodama dovršene dvije velike aglomeracije – Čakovec i Novo Selo na Dravi, kao i da su u tijeku poslovi oko dviju velikih aglomeracija – Donje Dubrave i Murskoga Središća – a sve je pripremljeno i za druge velike aglomeracije koje još čekaju Međimurje: Podturen, Podbrest i Donji Kraljevec. Njih će se aplicirati čim državne institucije završe pregovaranje za buduće razdoblje EU fondova i objave poziv i pravila za prijavu.

Detalj s radova na kanalizacijskoj mreži u Donjem Vidovcu (Aglomeracija Donja Dubrava)

– Dosad smo izbjegnuli sve moguće penalizacije koje prijete ovoliko velikim projektima, što je izrazito teško. Želim napomenuti da je cijena vodnih usluga – vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja – ista već 11 godina, iako su svi troškovi rasli. Na kraju novomu vodstvu Društva i radnicima želim puno uspjeha u daljnjem radu! – zaključuje i poručuje Topolnjak, koji će odsad više vremena posvetiti obitelji – supruzi Mariji i sinovima Dini i Filipu – i zanemarenim hobijima.

Nastavite čitati

U fokusu

Istrijani u Varaždin izvoze skoro sav svoj biootpad i ne misle stati!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Istarska građanska inicijativa “Čist zrak duga ljubav“ ovih dana dobro se zabavlja na račun Varaždina, grada koji je kao stvoren da „guta“ sve, čak iz 350 kilometara udaljenih kanti za smeće.

Naime, sa Facebook stranice spomenute građanske inicijative može se iščitati da su u Istri nesposobni urediti kompostane, pa između ostalog voze u Varaždin biootpad koji zbrinjava jedno bioplinsko postrojenje.

I dok varaždinskoj platformi Budimo grad i vladajućoj koaliciji SDP / Reformisti „nešto smrdi u zraku“, pa nabavljaju stacionarne stanice za mjerenje kvalitete zraka, drugima zapuše mala burica i odmah im smrdi.

Stoga su se pametni Istrijani dosjetili jadu i zaobišli ŽCGO Kaštijun. Primjerice, nedavno su napokon nabavili kante za biootpad za svoje tržnice, pa i onu u Gradu Pula koji je većinski vlasnik tamošnjeg MBO-a, a sve što prikupe tovare i voze u Varaždin.

Za taj posao angažirana je tvrtka “Metis“ u vlasništvu hrvatskog „kralja otpada“ s kojim varaždinska gradska vlast na čelu s Nevenom Bosiljom pregovara o kupnji tvornice za MBO otpada u Brezju. S ovim poslovnim aranžmanom pohvalila se Koviljka Aškić, direktorica tvrtke „Eko Pula“ i gradska vijećnica u Puli iz redova “Možemo“…

Istrijani očigledno ne žele širenja smrada i eventualne zaraze u svom dvorištu. Stoga su idealno rješenje za zbrinjavanje svog biootpada pronašli u Varaždinu, jer tu se nema tko buniti.

I dok Varaždin svoj MKO ne može voziti u Jerovec, nitko od nadležnih se ne sekira što se sa zbrinjavanjem istarskog biootpada na području Varaždinske županije narušava „načelo blizine“.

Štoviše, Varaždinci nemaju pojma je li taj istarski otpad dobro razvrstan. Ako nije, može se ponoviti afera iz Svetog Petra Orehovec. Naime, tzv. „digestat“ se obićno prosipa po poljima, a ako nije produkt „čistog“ biootpada, nastaje ekološki problem.

Više o svemu pročitajte OVDJE  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje