Povežite se s nama

U fokusu

Habuš: Dušebrižnici Avar i Bunić trebali bi se obratiti na drugu adresu, a ne prozivati Grad

Objavljeno:

- dana

STIGLO REAGIRANJE

– Grad Varaždin, niti ja osobno ne možemo na bilo koji način utjecati na poslovanje C.I.O.S. MBO d.o.o i činjenicu da li će ono i, ako da, kome prodati MBO postrojenje.

Riječ je o poslovodstvenoj odluci jednog trgovačkog društva u kojem Grad nema apsolutno nikakvu vlasničku ili upravljačku moć, pa je u tom kontekstu raspravljati o krivnji ili odgovornosti Grada za štetu koja bi mogla nastati potencijalnim preuzimanjem naprosto besmisleno. Ako su pak dežurni dušebrižnici, poput Avara i Bunića, zabrinuti što na samom ulazu u Grad postoji postrojenje za obradu otpada, dužni su se sa svojim prozivkama i optužbama obratiti na drugu adresu: onih koji su ugovorili da će se takvo postrojenje uopće izgraditi – reagirao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na izjave Zlatana Avara i Željka Bunića koji su jučer, podsjećamo, na izvanrednoj konferenciji za novinare izjavili kako varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar Varaždin žele pretvoriti u nacionalno smetlište.  

Habuš poziva vijećnike da mirno riješe pitanje zemljišta

Avar i Bunić ogorčeni: Štromar i Habuš žele Varaždin pretvoriti u nacionalno smetlište!

– Razloge za takav svoj istup, ako se opravdani razlozi uopće i mogu tražiti u bilo čemu drugome osim u samopromociji cijenjenih vijećnika, Avar i Bunić temelje na činjenici da se na području Grada nalazi MBO postrojenje, da je tom postrojenju kapacitet cca. 95 000 tona/godišnje i da isto sada preuzima Piškornica. Drugim riječima, da će se ubuduće u MBO postrojenju koje se nalazi u Brezju obrađivati otpad najmanje četiriju županija, suvlasnika Piškornice. Iako vjerujem da je svaki građanin Varaždina toga svjestan, osim evidentno Avara i Bunića, dužan sam skrenuti pozornost da je MBO postrojenje, kao jedan od “najvećih projekata” bivše gradske vlasti, naslijeđeno iz ranijih vremena, ugovorima sklopljenima između bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka i društva u vlasništvu Davora Patafte. Danas se MBO postrojenje nalazi u privatnom vlasništvu trgovačkog društva C.I.O.S. MBO d.o.o., kao takvo egzistira i posluje unatrag nekoliko godina – podsjetio je Habuš i naveo da Grad Varaždin jedino može utjecati da se u cijeloj toj priči s preuzimanjem MBO postrojenja od strane Piškornice na najpovoljniji mogući način riješi pitanje zemljišta na kojem je MBO postrojenje izgrađeno.

– Podsjećam, riječ je o gradskom zemljištu koje je, također nezakonitim ugovorima, Čehok prenio na društvo u vlasništvu Patafte upravo s ciljem da ovaj na njemu i izgradi tvornicu koja je danas kamen spoticanja. Dakle, jedino što je Grad mogao učiniti i što predlažem gradskim vijećnicima da podrže jest da na miran način riješimo pitanje obeštećenja za nekretninu na kojoj je MBO postrojenje izgrađeno i u pogledu te nekretnine okončamo sve sudske postupke koji su trenutno u tijeku. Svaki vijećnik koji uistinu skrbi o interesima Grada, podržat će takav prijedlog, s obzirom da na sve ostalo što Avar i Bunić imputiraju, Grad stvarno nema nikakvog utjecaja.Jedino što Grad može jest da nastalu situaciju maksimalno iskoristi u svoju korist – navodi Habuš i zaključuje da, ukoliko i dođe do preuzimanja MBO postrojenja od strane Piškornice, obrada otpada u tom postrojenju može biti samo privremenog karaktera, dok ne započne s radom regionalni centar za gospodarenje otpadom, čije stavljanje u funkciju sada ponovno podržava i središnja vlast.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Ove godine 17 poginulih: u kontroli prometa u Varaždinskoj županiji bit će angažiran maksimalan broj policajaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ove godine na području Policijske uprave varaždinske dogodilo se šest prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je poginulo 17 osoba, javila je PU važdinska.

– Naglašavamo da je gotovo u svim prometnim nesrećama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, kao i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola ili droga u krvi, dok je za posljedice sudionika u velikoj mjeri uzrok – nekorištenje sigurnosnog pojasa. Osim navedenog, evidentiran je i povećan broj poginulih vozača mopeda i motocikala uzrokovanih kršenjem prometnih propisa s njihove strane, ali i od strane drugih sudionika u tim prometnim nesrećama – objasnili su iz varaždinske policije.

Slijedom navedenog, apeliraju na sve sudionike u prometu da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljaju, da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i poštuju ograničenja brzine kretanja propisanih zakonom ili postavljenim prometnim znakovima, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koriste mobitel tijekom vožnje, koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja bez obzira na žurbu, adekvatno smještaju djecu u vozilu te drže dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Policija upozorava da će policijski službenici ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine, nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nastavite čitati

U fokusu

Na Bregani i Goričanu policija nesavjesne vozače autobusa opalila po novčaniku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za vrijeme turističke sezone područjem Republike Hrvatske tranzitira veći broj autobusa. Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici su tijekom vikenda, na ulasku u Republiku Hrvatsku kod graničnih prijelaza Bregana i Goričan proveli preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa, odnosno vozača autobusa.

Tijekom pojačanog nadzora autobusnog prometa, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije (Ravnateljstvo policije), u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), utvrdili su prekršaje vozača u slučaju tri poljska, dva bugarska te kod jednoga bosanskohercegovačkog i jednoga češkog prijevoznika.

Utvrđeni i sankcionirani prekršaji:

Bosanskohercegovački prijevoznik – nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja autobusom, a pritom koristi karticu vozača koja nije valjana. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna pravnoj osobi te vozaču u iznosu od 11 400 kn, a uz potvrdu oduzeta je i kartica vozača;

Češki prijevoznik – utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor. Naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500,00 kn i 150,00 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je za utvrđeni prekršaj vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu 1 533 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja. Za utvrđene prekršaje svakom vozaču naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500 kuna;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – nadzorom su utvrđene manipulacije. Vozač je za kontrolno razdoblje predočio potvrdu kojom izjavljuje da je bio na odmoru, međutim uvidom u službene evidencije MUP-a utvrđeno je da je u navedenom razdoblju imao vidljive prijelaze državne granice RH pri čemu je obavljao prijevoz putnika. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna u iznosu od 12 600 kn.

Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje