Povežite se s nama

U fokusu

Habuš nije znao čak ni to da je njegovom šoferu isplaćeno oko 2.300 kuna za prekovremene!

Objavljeno:

- dana

REVIZIJA UKORILA GRAD VARAŽDIN

U Gradu Varaždinu se prošle godine radilo prekovremeno, a svaki dodatni sat na poslu zaposlenicima je uredno plaćen, pa je za to potrošeno gotovo 84.000 kuna.

Međutim, Državni ured za reviziju je utvrdio da u slučaju devetero zaposlenika prekovremeni sati nisu isplaćeni sukladno Pravilniku o radu.

Tih devetero zaposlenika je imalo ukupno 477,5 prekovremenih sati, za što im je isplaćeno 29.817 kuna. Pritom je jedan zaposleni novac dobio na temelju odluke pročelnice Upravnog odjela, a preostalih osam na temelju evidencije o prisutnosti na radu, a bez ikakvih odluka pročelnika ili gradonačelnika.

– Iz evidencije prisutnosti na radu nije vidljivo koje su poslove zaposlenici obavljali – upozorili su državni revizori.

To je iznenadilo i gradonačelnika Gorana Habuša, priznao je danas u Gradskoj vijećnici novinarima.

– Odmah po objavi u medijima zatražio sam objašnjenje, jer naravno ni ja nemam takva saznanja. 30.000 kuna bruto je ukupno isplaćeno devetorici zaposlenika temeljem njihovih prekovremenih sati. U neto iznosu riječ je o 21.000 kuna, a mjesečno je to 1.800 kuna za svih devet zaposlenih. Radi se o ljudima iz protokola koji su vani subotom, nedjeljom, radi se o mojem šoferu koji me čeka i ima prekovremene sate – naveo je Habuš.

Kome su uistinu isplaćeni prekovremeni i zašto?

Neobično je da gradonačelnik sve do ovog tjedna nije znao da njegov vozač ima prekovremene sate, koji su mu uredno plaćeni, no suprotno Pravilniku.

Zanimljivo je i to da je Habuš rekao da se radi o devetero zaposlenika iz protokola, točnije iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika na čijem je čelu pročelnica Branka Matavulj.

Međutim, matematika nikako ne štima. U Uredu za odnose s javnošću i protokol ne radi devetero zaposlenika, nego samo njih šestero, u koje se ubraja i Habušev vozač. Od preostalih zaposlenika novinari su u popodnevnim satima i vikendom mogli na poslu ili na terenu vidjeti samo dvoje zaposlenika, Dražena Dretara i Luciju Cahunek. 

Iz toga se može zaključiti da gradonačelnik Habuš nije iznio točne podatke o tome kome su u Odjelu njegove najbliže suradnice uistinu isplaćeni prekovremeni sati i zašto.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!