Povežite se s nama

U fokusu

Habuš nije znao čak ni to da je njegovom šoferu isplaćeno oko 2.300 kuna za prekovremene!

Objavljeno:

- dana

REVIZIJA UKORILA GRAD VARAŽDIN

U Gradu Varaždinu se prošle godine radilo prekovremeno, a svaki dodatni sat na poslu zaposlenicima je uredno plaćen, pa je za to potrošeno gotovo 84.000 kuna.

Međutim, Državni ured za reviziju je utvrdio da u slučaju devetero zaposlenika prekovremeni sati nisu isplaćeni sukladno Pravilniku o radu.

Tih devetero zaposlenika je imalo ukupno 477,5 prekovremenih sati, za što im je isplaćeno 29.817 kuna. Pritom je jedan zaposleni novac dobio na temelju odluke pročelnice Upravnog odjela, a preostalih osam na temelju evidencije o prisutnosti na radu, a bez ikakvih odluka pročelnika ili gradonačelnika.

– Iz evidencije prisutnosti na radu nije vidljivo koje su poslove zaposlenici obavljali – upozorili su državni revizori.

To je iznenadilo i gradonačelnika Gorana Habuša, priznao je danas u Gradskoj vijećnici novinarima.

– Odmah po objavi u medijima zatražio sam objašnjenje, jer naravno ni ja nemam takva saznanja. 30.000 kuna bruto je ukupno isplaćeno devetorici zaposlenika temeljem njihovih prekovremenih sati. U neto iznosu riječ je o 21.000 kuna, a mjesečno je to 1.800 kuna za svih devet zaposlenih. Radi se o ljudima iz protokola koji su vani subotom, nedjeljom, radi se o mojem šoferu koji me čeka i ima prekovremene sate – naveo je Habuš.

Kome su uistinu isplaćeni prekovremeni i zašto?

Neobično je da gradonačelnik sve do ovog tjedna nije znao da njegov vozač ima prekovremene sate, koji su mu uredno plaćeni, no suprotno Pravilniku.

Zanimljivo je i to da je Habuš rekao da se radi o devetero zaposlenika iz protokola, točnije iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika na čijem je čelu pročelnica Branka Matavulj.

Međutim, matematika nikako ne štima. U Uredu za odnose s javnošću i protokol ne radi devetero zaposlenika, nego samo njih šestero, u koje se ubraja i Habušev vozač. Od preostalih zaposlenika novinari su u popodnevnim satima i vikendom mogli na poslu ili na terenu vidjeti samo dvoje zaposlenika, Dražena Dretara i Luciju Cahunek. 

Iz toga se može zaključiti da gradonačelnik Habuš nije iznio točne podatke o tome kome su u Odjelu njegove najbliže suradnice uistinu isplaćeni prekovremeni sati i zašto.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati