Povežite se s nama

U fokusu

Goran Habuš odustao od kandidature za gradonačelnika Varaždina, HNS će podržati Kišića?

Objavljeno:

- dana

ODLAZAK

Goran Habuš, HNS-ov aktualni gradonačelnik Varaždina, odlučio je da se neće ponovo kandidirati za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju, a podnosi i ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a, priopćili su iz te stranke.

 Iako se već dugo nagađa da nema podršku šefa županijskog HNS-a Predraga Štromara i drugih, vodećih ljudi te stranke, Habuš je istaknuo da je odluka uslijedila nakon brojnih razočaranja postupcima varaždinskog Gradskog vijeća, koje je, tvrdi, prečesto radilo suprotno interesima građana.

– Rad Vijeća se, nažalost, svodio na politikanstvo, a pojedini vijećnici su instituciju Gradskog vijeća koristili isključivo u svrhu osobne političke promocije. Sjednice Gradskog vijeća su se pretvorile u nekakvo političko borilište pojedinaca s velikim političkim ambicijama i malom dozom odgovornosti prema građanima. Konačnu odluku da se neću više kandidirati donio sam nakon zadnjeg neizglasavanja proračuna, ali i nakon što su vijećnici prečesto glasali protiv odluka koje su bile za dobrobit građana. Među tim odlukama prvenstveno mislim na odbijanje rješenja za rekonstrukciju i dogradnju V. i VI. osnovne škole, ali i na odbijanje odluke o prodaji Termoplina ili pak odluke vezane za rješavanje baliranog otpada – naveo je Habuš.

Ostavku na mjesto predsjednika gradskog HNS-a je odlučio podnijeti, jer je, ističe, to logičan potez nakon odustajanja od kandidature.

HNS traži ostanak pročelnika?

Čini se da je time uklonjena zadnja prepreka za to da HNS kao kandidata za gradonačelnika podrži SDP-ovog Alena Kišića. O tome kuloari brujne zadnjih mjesec dana, pri čemu se moglo čuti da je postignut dogovor da Kišić bude kandidat za gradonačelnika, dok bi HNS dao kandidate za oba njegova zamjenika.

Uvjet HNS-a je navodno bio i to da Kišić u Gradu Varaždinu, ako postane gradonačelnik, na pozicijama ostavi sve pročelnike iz HNS-a, a to su, primjerice, pročelnik za komunal Mario Sambolec i pročelnica za poslove gradonačelnika Branka Matavulj.

 

Izvor:
Foto: arhiva rt

U fokusu

VIDEO Davor Patafta: Umirovljenicima 900 kuna više u kućnom budžetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta kaže da će posebnu pažnju posvetiti najranjivijima, a to su umirovljenici.

– Grad u ovim izazovnim vremenima mora pomoći najranjivijima. To su nedvojbeno i naši umirovljenici. Za varaždinske umirovljenike imamo konkretne mjere. Grad će, naime, varaždinskim umirovljenicima plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje te tako rasteretiti njihove mjesečne obveze – rekao je Patafta.

Time će, kaže, svakom umirovljeniku i njihovim obiteljima ostati u kućnom budžetu više od 900 kuna.

– Ova mjera svakom varaždinskom umirovljeniku u obiteljskom budžetu ostavlja više od 900 kuna na godinu. Posebnu pažnju posvetit ćemo i novim dnevnim boravcima za umirovljenike sa cjelodnevnim stručnim vodstvom – pojasnio je Patafta.

Davor Patafta jedini je kandidat koji ne živi od politike. Namjerava se odreći svih povlastica koje imaju političari, neće koristiti službeni auto, a neće ni primati plaću. Ta sredstva iskoristit će da bi osigurao besplatne vrtiće.

Također, jedan je od rijetkih na političkoj sceni iza kojeg ne stoji cijela kolona onih koje bi trebalo uhljebiti.

Prioriteti Davora Patafte su pokrenuti gospodarski rast, ukinuti prirez i smanjiti komunalnu naknadu, gradsku upravu pretvoriti u servis gospodarstvenicima, ali i svim građanima, stvoriti konkurentnije tržište i time povećati prosjek plaća radnicima, a samim time povećati i mirovine, te podići standard i kvalitetu svima koji u Varaždinu žive. Zato ima konkretne i izvedive mjere.

Nastavite čitati

U fokusu

Patafta poziva: Mlade obitelji, tete u vrtiću i ravnateljice, javite se ako trebate donaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Davor Patafta donirat će svu naknadu koju je primio kao gradski vijećnik, a radi se o 100.000 kuna. Još 50.000 kuna donirat će varaždinski odvjetnik i kandidat za zamjenika gradonačelnika Vlado Sevšek.

– Nisam potrošio ni lipe od naknade koje sam primio kao gradski vijećnik. Radi se o 100.000 kuna, što je vidljivo na bankovnim izvodima. Odlučio sam taj novac donirati mladim obiteljima, odnosno najmlađim Varaždincima i Varaždinkama. Zato pozivam mlade mame, tete u vrtiću, ravnateljice vrtića, mlade obitelji, da mi se jave ako trebaju hranu, igračke, tablete ili drugu opremu da bi našim mališanima boravak u vrtićima bio ugodniji, a da bi mladim obiteljima bilo lakše – rekao je Patafta.

Gospodarstvenik Davor Patafta jedini je kandidat za gradonačelnika Varaždina koji ne živi od politike.

Jedini je otvoreno progovorio o naknadama koje primaju gradski vijećnici, te sve svoje odlučio donirati. Pritom je pozvao i sve ostale koji su se kandidirali za mjesta gradskih vijećnika da učine isto.

-To je jedina garancija da gradski vijećnici neće biti samo dizači ruku, pokorni pijuni gradonačelniku i svom stranačkom vodstvu, a sve s ciljem da bi sanirali minuse na svojim računima – kaže Patafta.

Varaždinke i Varaždinci zaslužuju bolji grad, ističe gospodarstvenik Davor Patafta.

Patafta se namjerava odreći i svih povlastica koje imaju političari, neće koristiti službeni auto, a neće ni primati plaću. Ta sredstva iskoristit će da bi osigurao besplatne vrtiće.

Također, jedan je od rijetkih na političkoj sceni iza kojeg ne stoji cijela kolona onih koje bi trebalo uhljebiti.

Prioriteti Davora Patafte su pokrenuti gospodarski rast, ukinuti prirez i smanjiti komunalnu naknadu, gradsku upravu pretvoriti u servis gospodarstvenicima, ali i svim građanima, stvoriti konkurentnije tržište i time povećati prosjek plaća radnicima, a samim time povećati i mirovine, te podići standard i kvalitetu svima koji u Varaždinu žive. Zato ima konkretne i izvedive mjere.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!