Povežite se s nama

U fokusu

Habuš odbio jeftino zbrinuti smeće, jer su mu to “rekli odvjetnici T7 VIS-a”!? Rendić šokiran

Objavljeno:

- dana

UGOVORI I UŠTEDE

Varaždinski gradonačelnik je danas istaknuo da je Grad Varaždin putem dva koncesijska natječaja za komunalni otpad pokazao da se otpad može zbrinuti puno jeftinije nego je bilo ugovoreno s T7 VIS-om.

– Uštedjet ćemo 50 milijuna kuna, što je puno novca – rekao je Goran Habuš.

Na pitanje zašto nije prihvatio kompromisni prijedlog T7 VIS-a od 560 kuna, što je znatno jeftinije od ponuda pristiglih na natječaj za zbrinjavanje bala, Habuš je ponudio iznenađujući odgovor.

– Odvjetnici T7 VIS-a, koji su došli k meni u Gradsku vijećnicu na razgovor, rekli su mi da ne znaju kako bi se moglo konzumirati postojeće ugovore, a da ja ne završim u Remetincu kao bivši gradonačelnik – ustvrdio je Habuš.

Rendić: Moj stav je upravo suprotan

Odvjetnik Miroslav Rendić, koji je bio na sastanku s Habušem, bio je, najblaže rečeno, iznenađen takvim izjavama.

– Kategorički demantiram da sam ikada, bilo direktno ili indirektno, rekao gradonačelniku da bi konzumiranje ugovora s T7 VIS-om bilo protuzakonito. Upravo suprotno, rekao sam da smatram da bi nekonzumiranje ugovora koji je pravovaljan moglo predstavljati kazneno djelo, jer osim što se svjesno nanosi direktna šteta T7 VIS-u, nastaje neprocjenjiva šteta za okoliš i za same stanovnike Varaždina i okolice. Takav moj stav i stav T7 VIS-a vidljiv je i iz službenog zapisnika s prvog sastanka održanog u prostorijama Grada Varaždina na kojem su bili prisutni i predstavnici oporbenih stranaka, a potom i sa sastanka u Uredu za urbanizam, kada su, uz predstavnike Grada Varaždin, bili prisutni i predstavnici T7 VIS-a. Stav da bi Grad trebao konzumirati pravovaljane ugovore vidljiv je i iz niza službenih dopisa koji su upućeni Gradu Varaždinu, od kojih su neki i medijski objavljeni, kao i iz mojih istupa na sjednici Gradskog vijeća prošle godine. Uostalom, bilo bi krajnje neprofesionalno da kao odvjetnik iznosim stavove koji su suprotni interesima moje stranke – rekao je Rendić.

Dodaje da se, ako je gradonačelnik zaista izjavio navedeno, to ne može drugačije protumačiti nego kao još jedan neuspješan pokušaj opravdanja nerješavanja pitanja “varaždinskog otpada”.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Gradit će se treći krak na autocesti od Zagreba do Karlovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učinjiti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Više pročitajte na Jutarnjem.

Nastavite čitati

U fokusu

Habijan o glasanju za ostanak bala u Brezju: “Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradski vijećnici na 13. sjednici Gradskog vijeća trebali bi odlučivati pod točkom 7. i o kreditnom zaduženju Grada za sanaciju odlagališta otpada u Brezju. Riječ je o zaduženju kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka „teškom“ 15.926.740 eura. Podsjećamo, gradonačelnik Bosilj tu očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a, te je u jednom od zadnjih intervjua poručio da „Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju“.

>>Bosilj očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a: Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju

Ovu Bosiljevu izjavu sinoć je za Regionalni tjednik komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan

– Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja jer dosad smo imali barem 5 ili 6 ovakvih situacija gdje su se predlagala određena rješenja koje gradski vijećnici iz različitih razloga nisu prihvaćali. Prema tome, svaka vijećnica ili vijećnik imaju svoju samostalnost odlučiti po tom pitanju kako smatraju da treba – rekao je Habijan.

Dodao je kako se vijećnike na ovakav način diskreditira i dovodi u pitanje njihov zdrav razum i prosudbe.

– Svaki od njih ima pravo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika onako kako smatra da je ispravno. Ako gradonačelnik smatra da je nešto po njemu ispravno i Bogom dano, ne znači da drugi moraju dijenliti njegovo mišljenje – zaključio je Damir Habijan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje