Povežite se s nama

Crna kronika

Habuš ostaje bez vozačke

Objavljeno:

- dana

Zbog prometne nesreće kazna za varaždinskoga gradonačelnika

Ukoliko se neće žaliti na presudu, Habuš neće moći voziti sedam mjeseci, a morat će platiti i kaznu od 6.500 kuna.

Na varaždinskom Prekršajnom sudu sudac Damir Hrustek održao je glavnu raspravu u predmetu protiv Gorana Habuša, koji je lani izazvao prometnu nesreću nedugo nakon što je izabran za varaždinskoga gradonačelnika. 

Priznao prekršaj

Habuš vozio s 2,02 g/kg alkohola u organizmu kad je izazvao nesreću

Okrivljeni je Habuš, kako doznajemo od predsjednice Prekršajnog suda u Varaždinu Doroteje Zorman, osobno prisustvovao raspravi na kojoj se sam branio. Priznao je počinjenje prekršaja, pa je rasprava i zaključena isti dan, odnosno 26. travnja. Idući dan donesena je i javno objavljena presuda kojom je proglašen krivim, a objavi je varaždinski gradonačelnik također osobno prisustvovao.
 
Presudom je Habuš proglašen krivim za to što je u Varaždinu 11. studenog prošle godine u 21.35 sati prouzročio prometnu nesreću. Upravljajući Ulicom Frana Galinca osobnim automobilom registarskih oznaka VŽ 688-HJ iz smjera juga u smjeru sjevera, i to kada je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 2,02 g/kg, došao je do raskrižja s Ulicom braće Radić gdje je skrenuo udesno, a zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, skretanje nije izvršio krećući se krajnjom prometnom trakom uz desni rub kolnika, već je automobilom skrenuo ulijevo, preko zamišljenog ili obilježenog luka koji spaja dvije središnje crte bočnih kolnika. 

Mogućnost žalbe

Zbog toga je prednjim dijelom svog automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila registarskih oznaka VŽ 0002-MT, kojim je Ulicom braće Radića iz smjera istoka u smjeru zapada upravljala Ljerka M.. Ona je u vrijeme događaja automobilom skretala ulijevo. Uslijed sudara, na automobilima je nastala materijalna šteta, dok u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.
 
Za izazivanje prometne nesreće sudac je okrivljeniku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 6.500 kuna, a primijenio je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci. Uz to, okrivljenik je obvezan platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 1.600 kuna, ali u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Presuda je, naime, objavljena i njezin pisani otpravak poslan je okrivljeniku i tužitelju, PU varaždinskoj, ali još nije postala pravomoćna jer je u tijeku rok za eventualno izjavljivanje žalbe.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod V. Toplica policija pronašla trojicu dehidriranih migranata iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija u srijedu, 1. prosinca oko 17.30 sati zaprimila je dojavu nepoznate osobe koja je na lošem engleskom jeziku dojavila da se nalazi na nepoznatom području s dva prijatelja i da trebaju pomoć jer su ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah poduzeli sve radnje u cilju pronalaska osoba, a što su i uspjeli. 

– Dolaskom na mjesto dojave u mjesto Škarnik kod Varaždinskih Toplica, policijski službenici su uočili tri osobe, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su bili ozlijeđeni od kretanja po neprohodnom terenu te dehidrirani. Zbog lošeg psihofizičkog stanja na mjestu događaja im pružena liječnička pomoć te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu prevezli u varaždinsku Opću bolnicu – ističe varaždinska policija.

Policijska uprava varaždinska provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje