Povežite se s nama

U fokusu

POSLJEDICE PADA PRORAČUNA Gradonačelnik ustvrdio da su upitne i Barokne večeri, ravnatelj ga demantirao

Objavljeno:

- dana

POSLJEDICE PADA PRORAČUNA

Zbog nedonošenja proračuna za 2017., u Gradu Varaždinu će biti zaustavljeni projekti vrijedni čak 107 milijuna kuna, ustvrdio je gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare, na koju je stiglo čak 12 ravnatelja gradskih ustanova.

– Ovo su činjenice i ovo je krizna situacija. Nije bilo nikakvih razloga da se proračun za 2017. ne podrži, bila je to isključivo politička odluka. To nema veze s vezom, posebno antologijska izjava da je „bolje privremeno financiranje nego proračun“ – istaknuo je Habuš, koji je time prozvao nezavisnog vijećnika Roberta Podolnjaka, a upravo je zahvaljujući njegovom glasu za privremeno financiranje ostao  gradonačelnik.
 

Habuš je nabrojio niz projekata koji se neće realizirati: dogradnja 6. OŠ, sanacija elektroinistalacija u 5. OŠ, izgradnja rotora u Krležinoj i Filićevoj, sufinanciranje dokumentacije za novu zgradu Knjižnice, izgradnju vrtića u Hrašćici i Kučanu,…

Međutim, riječ je redom o starim projektima, čija je realizacija bila najavljivana tijekom 2016. godine.

Zanimljivo je da je gradonačelnik ustvrdio i da neće biti ništa od kupnje Varteksove robne kuće za Gradski muzej iako je to sam odlučio izbaciti iz vlastitog prijedloga proračuna.

 

I dok je pitanje koje od tih projekata bi ostvario, posljedice pada proračuna zapravo će osjetiti udruge koje se neće moći javiti na natječaj Grada za dobivanje potpora za svoje programe. Habuš je rekao da neće biti ni isplate uskrsnica umirovljenicima, a i da će vjerojatno izostati i kupnja besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.

No zadnje dvije godine je gradska vlast natječaje za udžbenike ionako raspisivala u srpnju, a do tada bi već trebalo biti konstituirano novo Gradsko vijeće i usvojen proračun. Pitanje je jedino hoće li nova gradska vlast nastaviti taj projekt.
 

– Upitno je održavanje Varaždinskih baroknih večeri, projekta Tri Grgura i Ljeta u Varaždinu – napomenuo je gradonačelnik.

Međutim, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik je to demantirao istaknuvši da održavanje Baroknih večeri nije upitno. – VBV će biti održane, a jedino može doći do smanjenja programa do 25 posto – pojasnio je.


 

Najveći gubitnik pada proračuna je, čini se, Pučko otvoreno učilište, koje nije proračunski korisnik, pa za njihove nove projekte i i stare programe sredstva nisu osigurana putem privremenog financiranja.

– Pučko učilište neće dobiti novac za kino, a neće početi raditi ni Filmski ured koji je već registriran. VANIMA neće moći dobiti sredstva, pa ni VAFI neće biti održan. 70 ljudi u Pučkom učilištu neće biti besplatno educirano, a niz vanjskih suradnika će ostati bez posla. Nećemo se moći prijaviti za EU fondove. To su strašne stvari. Žalosno je da se pri izglasavanju proračuna nije vodilo računa o malim ljudima – rekla je Sandra Malenica, ravnateljica Pučkog učilišta i zaključila da ta ustanova ove godine obilježava 100 godina rada i da neće propasti.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ostali ste bez posla ili tražite novi? Onda je ovaj tekst stvoren za vas. U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada.

Na njihovoj stranici je trenutno više od 1.500 aktivnih natječaja za posao u Hrvatskoj i inozemstvu, a mi Vam donosimo ovotjednu TOP ponudu poslova iz Međimurske i Varaždinske županije.

NTH Mobile d.o.o. traži suradnika (m/ž) u odjelu za tehniku. Mjesto rada je Varaždin. Idealan kandidat je marljiva osoba, sklona timskom radu, te željna usvajanja novih znanja, osobito u modernoj tehnologiji. Poželjno je da imate godinu dana iskustva. No, to nije uvjet. U obzir dolaze samo kandidati koji imaju visoku razinu informatičke pismenosti i znaju engleski. Novozaposlena osoba radit će u zanimljivom i dinamičnom okruženju, s ekspertima iz različitih područja. Razvijat će se na profesionalnoj i osobnoj razini, naučiti rješavati izazovne probleme, upoznati kolege i suradnike diljem Europe, a i šire. Nude se stimulativna primanja sukladna znanju i rezultatima. Natječaj je otvoren do 18.01. Aplicirajte!

Cotra d.o.o. zapošljava na poziciji samostalni komercijalist (m/ž) u Varaždinu. Traži se VSS/VŠS elektrotehničkog smjera, prednost je poznavanje elektro-građevinskog sektora. Kandidat mora biti samostalan i proaktivan, imati dobre organizacijske sposobnosti. Očekuje se odlično znanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Poslodavac nudi službeni telefon, te auto. Detaljan opis radnog mjesta možete pronaći na linku.

Autoprijevoznik Dražen Mišak iz naselja Trnovec planira zaposliti vozača (m/ž) teretnog vozila C kategorije. Za prijavu morate imati završenu srednju školu, položen vozački ispit C kategorije i 2 godine radnog iskustva. Uvjet je KOD 95. Nudi se ugovor na neodređeno. Više na linku.

Pekarsko-trgovački obrt Martin zapošljava 2 prodavača (m/ž) za prodaju pekarskih proizvoda. Mjesto rada je naselje Hrašćica, a rok prijave 20.01. Uvjet je trogodišnje ili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, bez obzira na smjer. Ova pozicija je idealna i za one koji nikad nisu radili, zato što se radno iskustvo ne očekuje. Želite se prijaviti? Kliknite ovdje za i kontaktirajte poslodavca.

Jozičić j.d.o.o. iz općine Sračinec traži 2 građevinska radnika (m/ž). Nudi se ugovor na neodređeno, a kandidati moraju imati 2 godine radnog iskustva. Ako Vas zaposle bit ćete zaduženi za zidanje, žbukanje i fasaderske radove u niskogradnji. Posao se obavlja u mjestu sjedišta poslodavca ili na terenu, po potrebi i diljem Hrvatske. Prilikom rada u udaljenijim područjima organiziran je i financiran smještaj i prijevoz. Zainteresirani ste? Kliknite na link i pošaljite svoju prijavu već danas.

KIRCEK d.o.o. zapošljava čak 3 radnika na paralici (m/ž). Mjesto rada je općina Ljubešćica. Minimalan uvjet za prijavu je završena trogodišnja srednja škola (za drvnog tehničara, stolara ili neko drugo srodno zanimanje). Radno iskustvo nije potrebno, važnija je motivacija i želja za učenjem. Rad na stroju za obradu drveta, sortiranje elemenata po vrsti drveta, veličini i kvaliteti, samo su neki od zadataka na ovom radnom mjestu. Za više informacija kliknite na poveznicu.

Iz poduzeća Finesa Credos traže voditelja management consulting financijskog tima (m/ž) u Varaždinu. Potrebna je VSS ili VŠS. Kandidat mora imati marketinška i komercijalna znanja, visoko razvijene komunikacijske vještine, te minimalno 5 godina radnog iskustva u financijskoj industriji (banke, fondovi, osiguranja). Rok prijave na natječaj je 15.01. Kliknite ovdje i saznajte više.

URED PLUS d.o.o. iz naselja Jalkovec zapošljava knjigovođu (m/ž) za knjiženje URA, IRA, izvoda i ostale dokumentacije, obračun plaće, završni godišnji obračun, te za obavljanje drugih srodnih poslova. Očekuje se iskustvo u trajanju od minimalno 5 godina, znanje rada na računalu, komunikativnost, spremnost na radu u timu i na konstantno učenje. Ako se kandidat dokaže, postoji mogućnost stalnog zaposlenja. Zvuči zanimljivo? Saznajte više!

IVKOM d.d. planira zaposliti osobu na poziciji grobar (m/ž). Mjesto rada je Ivanec, a rok prijave 31.01. Radno iskustvo nije uvjet prilikom zapošljavanja. Novozaposlena osoba obavljat će poslove ukopa, pogrebnih ceremonijala, održavat će groblje, sudjelovat će u pratnji prilikom prijevoza pokojnika, te će izlaziti na teren prilikom interventnih poziva. Kontakt informacije možete pronaći na poveznici.

Obrt Autoelektrika Šantek treba autolimara (m/ž). Minimalan uvjet za prijavu je završena osnovna škola. Postoji mogućnost zapošljavanja osoba koje nemaju radnog iskustva i žele naučiti navedeni posao. Detalje o načinu prijave možete potražiti na linku.

Eko Taxi zapošljava vozače (m/ž) u Čakovcu i traži pojedince koji više od uredskog računala vole vožnju i razgovor s ljudima. Idealni kandidati aktivni su vozači koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, spremni su na rad u smjenama, imaju razvijene komunikacijske vještine, marljivi su, snalažljivi te odgovorni u radu. Ako želite posao gdje nijedan dan nije isti, pročitajte detalje oglasa i prijavite se.

AGROMEĐIMURJE RATARSTVO d.o.o. zapošljava radnika na farmi (m/ž) u općini Donja Dubrava. Novozaposlena osoba bit će zadužena za hranjenje i brigu oko životinja. Radno iskustvo nije važno. Za detalje o načinu prijave na ovaj natječaj, otvoren do 08.02., kliknite na link.

Panex AGM traži servisera poljoprivrednih strojeva (m/ž) u Čakovcu. Nudi se ugovor na neodređeno. Glavni uvjet je završena trogodišnja srednja škola. Prijave se zaprimaju do 05.02. Saznajte više.

PEKARA IN iz općine Nedelišće zapošljava radnika u pekari (m/ž) za pomoćne poslove kod proizvodnje kruha i pekarskih proizvoda. Radno iskustvo nije potrebno. Minimalan uvjet za prijavu su završeni niži razredi osnovne škole. Kontakt informacije poslodavca možete pronaći na poveznici.

Ostatak bogate ponude poslova pronađite na portalu posao.hr. Želimo Vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Lepoglavska tvrtka ponudila 29 milijuna kuna za kupnju Hotela Trakošćan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je u petak, 8. siječnja, okončana druga javna e-dražba za ostvarivanje prava prvokupa Hotela Trakošćan, ispostavilo se da je od tri ponuditelja najvišu cijenu za objekt bivše Čačićeve tvrtke u stečaju ponudilo trgovačko društvo WE-KR d.o.o.

Spomenuta tvrtka iz Lepoglave ponudila je 29.055.000,00 kuna, no akviziciju će realizirati ukoliko prethodno pribavi očitovanje zagrebačke tvrtke ATR d.o.o., kojim ona povlači ili odustaje od  zahtjeva za oslobođenjem od plaćanja kupovnine.

Naime,  stvar se zakomplicirala jer u ATR-u tvrde da na  nekretninama imaju uknjiženo pravo prvokupa.

Nastavite čitati