Povežite se s nama

U fokusu

Habuš: Stečajem kluba nitko ne dobiva ništa, a Švicarci su pokazali interes

Objavljeno:

- dana

O STEČAJU NK VARAŽDINA

Ako samo jedan vjerovnik ne pristane na zamjenu svojih potraživanja za dionice, od preoblikovanja će se odustati. Milijun kuna koje je Grad Varaždin u proračunu rezervirao za proces u kojem bi se dugovanja od 37 milijuna kuna za 155 vjerovnika očito će ostati u proračunu. Naime, u ponedjeljak je na varaždinskom Trgovačkom sudu zakazano stečajno ročište koje je pokrenuo jedan od bivših igrača.

Još prilikom kreiranja proračuna za 2014. za spas onoga što je ostalo od nekad popularnog kluba rezervirano je milijun kuna. Zapravo se sve svodi na to da svih 155 vjerovnika mora pristati da svoja potraživanja zamjeni za dionice. Kako su i isticali članovi tima za preoblikovanje vijećnici Grada Varaždina Željko Bunić i Zlatan Avara “od preoblikovanja će se odustati ako i samo jedan vjerovnik ne pristane jer bi u tom slučaju on mogao ovrhom uzeti milijun kuna”. Preoblikovanje je počelo na proljeće, a zapelo je na pismenom očitovanju vjerovnika u kojem su se trebali očitovati žele li zamijeniti dionice ili ne. Čak njih 70 nije se uopće izjasnilo jesu li zaineteresirani.

Strpljenje pri kraju, pa ročište

O tome da neki na to neće pristati ni u kom slučaju pisali smo još u rujnu ove godine. Stečaj se tada činio izglednim, a očito je da je jednom od igrača dosta čekanja te je pokrenuo zahtjev za stečaj. Naime, upravo su igrači i treneri bili ti koji su u klubu svoja potraživanja ostvarili kao obrtnici i njima svakog trenutka porezna uprava može sjesti na račun zbog neplaćenih doprinosa za plaću koju nisu primili.

imovina NK Varaždina je umjetni travnjak i ograda

Stečaj im, nažalost, neće donijeti neku materijalnu korist. Naime, NK Varaždin nema previše imovine – tek ogradu i umjetni travnjak, a prodajom toga ne bi se moglo namaknuti niti jedan posto od ukupno 37 milijuna kuna potraživanja.

– Stečaj ne riješava ništa. Nogometni klub ima malo imovine i stečajem nitko od vjerovnika ne dobiva. Preoblikovanje je opcija koja bi donijela dionice vjerovnicima, a sada postoji interes švicarskog fonda da otkupi potraživanja. Ni na to kao ni na pokretanje stečaja Grad nema utjecaja – rekao je danas na briefingu za novinare gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

Izrazio je žaljenje što dio nogometne javnosti nije prihvatio model preoblikovanje te istaknuo da  ipak, do ročišta – sve ostaje otvoreno.

Izvor:
Foto: Ilustracija

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!