Povežite se s nama

Sport

Hajduk i Dejan Špicer slavili u Jalžabetu

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog Kupa u Jalžabetu je član Međužupanijske nogometne lige ČK-VŽ izgubio od splitskog Hajduka primivši šest golova.

U prvi dvadeset minuta utakmice Hajduk se postavio kao favorit nakon vratnice Ćosića u 2. minuti golovima Bašića i Hamze u 18. i 20. minuti osigurali uvjerljivo vodstvo.  Bašić je sa ruba šesnaesterca poslao loptu od grede u gol, a Hamza je s iste udaljenosti vrlo precizno niskom loptom pogodio „malu mrežicu“.

U 36. minuti domaći trener Lacko radi prvu izmenu i ulazi Dine Pompera umjestoi Robera Horvatića. Međutim, i dalje se igra na polovici Jalžabeta, a domaći igrači vrlo rijetko prelaze centar terena. Do kraja poluvremena domaći ima dvije, tri kontre ali ne uspijevaju doći do šesnaesterca. U 43. minuti Hajduk ima veliku šansu ali Matelić prošuje gol s detak metara. U 44. minuti uzvraća Jalzabet preko Dubravka Cara koji puca pokraj gola. Car je jedan od najboljih igrača Jalžabeta a u prošlom kolu međužupanijske lige ČK-VŽ bio je u momčadi kola. Do kraja poluvremena bez većih prigoda uz posjed lopta od 80 posto za Splićane.

Drugi dio utakmice počeo je s bombom navijača Hajduka, ali dim se ubrzo razišao te su navijači Hajduka ponovo vidjeli teren. U 50. minuti treći gol za Hajduk postiže Fran Tudor nakon što je Futasc s 25 metara uputio oštar udarac a domaći vratar Špicer odbio loptu na glavu Tudoru. Domaći ponovo imaju vrlo malo napada i traju ne više od pet sekundi a u obrani stajao je Hajduka neprelazni Šimir Lorenzo.  U56. minuti počinje Hajduk sa izmjenama ušao Marko Pejić a izašao Josip Kvesić.  U istoj minuti domaći Marko Levatić zaradio je žuti karton zbog usputnog udaranja Hamze. Jalžabet pet minuta kasnije, također radi izmjenu izlazi Davor Amanović a ušao je Zvonimir Kožulj. Od 65. minute u prvi plan utakmice došao je golman Jalžaneta Špicer. Počelo je odličnom oranom Futascu koji je naciljao volejem u spoj stative i vratnice. U 66. minuti izmjena u Hajduku ulazi Ante Erceg a izašao je Ivan Mastelić. U 68. minuti slobodan udarac za Jakžabet sa 25 metara i Pomper oštro puca ali u Hajdukovog vratara. Nakon, toga kontanapad Hajduka i Futacs zabija četvrti gol za Splićane. Nakon toga slijedi serija prilika Hajduka a Špicer odlično brani tri udarca i nakon toga Tudoru jedan na jedan. U 77. minuti Špicer ponovo odlično brtani ovaj puta Ercegu sa pet metara. U 78. Mislav Sakač izlazi iz igre a ulaz Petar Tenčič. U 81. minuti Erceg sa 16 metara odlično puca a Špicer ponovo dobiva pljesak gledatelja. Koncebtracija domaćih igrača već je prilično niska i u 87. minuti Fran Tudor postiže šesti gol za Hajduk na dodavanje Futasca. U 90. minuti prvi korner za Jalžabet, podatak koji dovoljno govori  o dominaciji gostiju. U kantranapadu Hajduka ponovo kao pobjednik izlazi Špicer, kojem sada plješću i navijaći Splićana. U sudačkoj nadoknadi Futasc postiže za konačnih 0:6, nakon poigravanja domaćih igrača u šesnaestercu.

Na kraju svi su bili zadovoljni, Hajduk je ostvario unaprijed upisanu pobjedu, domaći su imali prigodu igrati s jednim od najjačih ekipa HNL-a, gledatelji su vidjeli šest golova a Dejan Špicer, zaposlenik pošte možda pronađe profesionalni angažman nakon što je imao dvadesetak obrana u ovom susretu.   

Na kraju je statistika od 30 udaraca na gol Jalžabeta uz samo tri prema golu Hajduka još jedan pokazatelj o premoći gostiju. Utakmicu je na kraju bila vrlo korektna uz 8 prekršaja domaćih i 9 gostiju.

Jalžabet – Hajduk 0-6 (Bašić 18′, Hamza 20′, Tudor 50′, 87′, Futacs 68′, 90+2′)

Jalžabet: Špicer – Levatić, Žugec, Dušak, Friščić – R. Horvatić (od 43. D.Pomper), N.Pomper, Hruško, Car, Sakač (od 78. Tenčić) – Amanović (od 61. Šamarija).

Hajduk: Grbić – Juranović, Šimić, Ćosić, Kvesić (od 56. Pejić) – Vojković, T.Bašić, Barry (od 62. Kožulj), Tudor – Mastelić(0d 66.Erceg), Futacs.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje