Nakon 23 godine iznimno bogate karijere, proslavljeni novomarofski rukometaš Blaženko Lacković (39) odlučio je da je vrijeme za igračku mirovinu.

– Uvijek veseo, karizmatičan, zaraznog osmijeha, pozitivne energije koja je godinama nosila rukomet. Naš Lac bio je i ostao sinonim lakoće postizanja pogodaka, asistencije i nesebičnosti, dobra duša i nevjerojatan karakter.  Uz jedno veliko hvala i sretno u trenerskim vodama, nadamo se i s nestrpljenjem iščekujemo povratak fantastične haubice iz Novog Marofa u domovinu – stoji na stanicama Hrvatskog rukometnoga saveza.

Svoj rukometni put započeo je u Rukometnom klubu Novi Marof, kasnije je igrao za Varteks Di Caprio, da bi prešao u Metković, a potom u Zagreb.

Godine 2004. otišao je u njemački Flensburg, a zatim je branio boje HSV-a, skopskog Vardara, Kiela i na kraju ponovno HSV-a.

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je po dva europska i svjetska srebra, svjetsku, europsku i olimpijsku broncu te tri zlata.

Osvojio je zlato na Olimpijadi u Ateni 2004. godine, zlato na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine te zlato s Mediteranskih igara u Tunisu 2001. godine.

Komentari

Komentara