Povežite se s nama

U fokusu

HDZ neće podržati proračun, sumnjivo im dobivanje posla za projektiranje četiri sportska terena

Objavljeno:

- dana

DAMIR HABIJAN O PRORAČUNU VARAŽDINA

– HDZ je donio odluku da neće podržati proračun koji predlaže gradonačelnik Habuš – izjavio je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Varaždina, koja je sazvana po hitnom postupku i to s jednom temom: donošenje proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu.

Šef varaždinskog HDZ-a pojašnjava da neće podržati proračun jer se u njemu nalaze projekti koji su tu već nekoliko godina, a jedan od njih je projekt rekonstrukcije i dogradnje VI. OŠ Varaždin.

Suspektne radnje uz provedbu javne nabave

– Trebalo bi pogledati broj djece upisane u prve razrede u zadnje četiri godine i na temelju toga procjeniti ima li uopće potrebe za nadogradnjom te škole. Činjenica jest da je u toj školi navala kod upisa jer je očitno moderno u nju ići. S druge strane, I. OŠ ima veliki problem s upisom broja djece stoga se postavlja pitanje opravdanosti izgradnje nove škole. Smatram da treba razmotriti cijelu mrežu osnovnih škola u Varaždinu – rekao je Habijan.

Osvrnuo se i na planiranu adaptaciju četiri sportska terena u Jalkovcu, Gojancu, Gornjem i Donjem Kućanu, koji su ponovno u prijedlogu Habuševog proračuna, a koji će se sutra naći pred gradskim vijećnicima.

– Ne forsira li se donošenje proračuna upravo zbog toga? Po mom mišljenju, postoje određene suspektne radnje vezane uz provedbu javne nabave u postupcima dobivanje posla za konzultantske usluge u izradi projekta za uređenje sportskih igrališta– izjavio je Habijan i dodato kako je to  razlog zbog kojeg vijećnici HDZ-a neće podržati proračun.

Na pitanje hoće li sutra Habuš imati 13 ruku od 25, koliko mu je potrebno za prihvaćanje proračuna za ovu godinu, Habijan poručuje da to nije njegov problem.

– O tome se mora brinuti Habuš. Znam samo da HDZ neće podržati proračun – poručio je Habijan.

Oko svojih zamjenika tajanstven

Kao što je poznato, Habijan je kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika na izborima u svibnju. No, tko će mu biti zamjenici još ne otkriva.

– Kroz desetak dana ću ih predstaviti javnosti. Jako sam zadovoljan s njima, među njima će biti i žena. Moram naglasiti da to nisu samo stranačke osobe – rekao je Habijan.

Izvor: ARHIVA RT
Foto:

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje