Povežite se s nama

Život i društvo

HDZ Varaždinske županije uputio izraze sućuti i suosjećanja stradalima u potresima

Objavljeno:

- dana

Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak s vodećim ljudima županijske organizacije na današnjem tradicionalnom božićno-novogodišnjem prijemu nije govorio kako je planirao o ostvarenjima u ovoj godini i planovima za iduću, već o aktualnim nevoljama koje su nas zadesile.

– Iza nas je godina puna nedaća, od jučerašnjeg potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, onog proljetnog koji je pogodio Grad Zagreb te Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju, a uz sve to i epidemija koronavirusa. Stoga najprije, svim pogođenima tim nedaćama upućujemo izraze sućuti i suosjećanja. Vjerujem da su jučerašnje fotografije Petrinje, Gline, Siska i okolnih sela pogodile sve, svi smo još pod dojmom tih zastrašujućih vijesti, stoga jedino zajedno, surađujući, solidarnošću, vodeći brigu o najpotrebitijima lakše ćemo se nositi sa svim tim nedaćama – rekao je Stričak.

Nastavio je i komentarom da se dobrim pokazala ideja koja se prije četiri godine rodila upravo u prostorima varaždinskoga HDZ-a gdje je održan sastanak s premijerom na kojem su ga zamolili da vrati bojnu “Pume ” u Varaždin, što je naišlo na razumijevanje u Vladi i kod ministra obrane i tadašnje vrhovne zapovjednice predsjednice Republike Hrvatske i ta je inicijativa realizirana.

– Od početka smo tvrdili da je u vojarni u Optujskoj ulici dovoljno prostora i za vojsku i za Sveučilište Sjever i civilne udruge. Pokazalo se da smo bili u pravu, a da sama prisutnost vojske na nekom terenu šalje poruku sigurnosti. Smatram da je dobro da su tu i da su na pomoći građanima upravo ako zatreba u ovakvim kriznim situacijama poput potresa, požara, poplava ili sličnih nepogoda. Između ostalog, upravo je u Zagrebu prva na teren izašla vojska, a jučer smo imali prigodu vidjeti i u Petrinji, Sisku i Glini – istaknuo je predsjednik županijskog HDZ-a.

Na kraju je rekao da ovoga puta nije prigoda govoriti o bilo kakvim rezultatima i planovima, nego je pozvao sve da se pridržavamo uputa nadležnih tijela.

Život i društvo

Preminuo je Zlatko Korpar, bivši direktor ljubeškog Kaminga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je Zlatko Korpar (54), bivši direktor Kaminga i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb.

Kako doznajemo preminuo je nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Rođen je i školovan u Varaždinu gdje je završio Geotehnički fakultet i od 1990. do 2005. godine obavljao je poslove rukovoditelja i direktora projekata na izgradnji cesta i autocesta u Hrvatskoj u tvrtki Cesta Varaždin d.d.

Kasnije je bio i predsjednik Uprave varaždinske Ceste, a bio je i direktor ARZ-a – u kojem je godinu i pol bio predsjednik Uprave.

Za njega su vezane brojne afere te je bio USKOK-ov pouzdanik. Mnoge pamte kad je u ljeto 2017. godine u Ledincu isti teško pretučen.

Nastavite čitati

Život i društvo

Inovacija koja smanjuje prisutnost virusa – Varteks napravio odijelo s anti viralnim premazom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponudi modne i tekstilne kompanije Varteks, svoje mjesto pronašlo je i muško odijelo koje odlikuje posebna tehnološka inovacija. Iako se na prvi pogled ne razlikuje od drugih odijela u ponudi, novo odijelo vrlo je posebno, inovativno i drugačije – izrađeno je od Marzotto tkanine koju čini stopostotna runska vuna s anti viralnim premazom koji eliminira prisutnost virusa na površini tkanine.

O posebnosti ovog VIRAL OFF odijela dovoljno govori i to što je jedino takve vrste trenutno dostupno na hrvatskom tržištu i što ga možete pronaći samo u Varteksovoj ponudi.

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene. Prednosti anti viralnog premaza na tkanini su višestruke. Osim što dokazano smanjuje moguću prisutnost više od 99 % virusa unutar 2 sata (što potvrđuje ISO standard i certifikat Oeko-tex), VIRAL OFF premaz štiti odjeću, smanjuje potrebu za čišćenjem, dezinficira odjeću i produžava njen životni vijek. Premaz se aplicira na gotovu tkaninu proizvedenu od prirodnih vlakana kao što su vuna, pamuk ili lan, a aktivni sastojak premaza čini reakcijska masa titan dioksida i srebro klorida. Anti viralni premaz siguran je u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i djece, niti kućnih ljubimaca.

Kako bi zadržalo svoju učinkovitost odijelo s VIRAL OFF premazom održava se suhim kemijskim čišćenjem odijela koje neće narušiti njegova svojstva. VIRAL OFF premaz eliminira viruse čim dođu u dodir s tkaninom i osigurava da u roku od 2 sata s odjeće nestane prisutnost virusa koji mogu počivati na površini tkanine, no važno je napomenuti kako ne predstavlja potpunu zaštitu od zaraze. Anti viralna zaštita djeluje samo na viruse koji padnu na tkaninu odijela, a kako bi se umanjila mogućnost zaraze, i dalje je nužno pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Tome unatoč, VIRAL OFF tehnologija označava značajnu prekretnicu u tretiranju novih materijala i pomak ka zaštiti zdravlja koji moda može pružiti potrošačima, naznačujući tako da njezina funkcija nije da bude samo estetski lijepa, već i korisna i sigurna.
Hlače i sako VIRAL OFF Varteks odijela klasičnog su kroja u sivoj boji i izrađeni su od najfinije runske vune s dodatkom anti viralnog premaza, a možete ih pronaći na prodajnim mjestima Varteksa i u webshopu..

Nastavite čitati