Povežite se s nama

Sport

Helena Dretar Karić: Presretna sam, osvojile smo srebro zlatnog sjaja!

Objavljeno:

- dana

Doček

Varaždinska paraolimpijka Helena Dretar Karić vratila se iz Rija s paraolimpijskih igara puna dojmova, ali i sa srebrom oko vrata.

U prostorijama Varaždinske županije danas joj je priređen svečani doček.

– Drago mi je da sam doma donijela medalju, kao što sam najavljivala. Sjetim se naše Sare Kolak je rekla da ako je već na olimpijadi da ide po medalju. Imale smo kvalitetu i ispalo je srebro, ali zlatnog sjaja – rekla je Helena Dretar Karić koja je do srebrne medalje u Riju stigla u ekipnom dijelu sa Splićankom Anđelom Mužinić. U finalu su se susrele s Kineskinjama Qian Li i Juan Xue, najboljim parom na svijetu i izgubile rezultatom 2:0.

– Prvi put pobijedile smo Koreanke. Jedna od njih je igrala za broncu u pojedinačnom dijelu, a druga je među pet najboljih na svijetu. Bilo je stvarno dramatično. Anđela je izvukla 8:2 u petom setu, srce mi se kidalo iako sam bila spremna za treći meč. U finale smo ušle emocionalno i fizički totalno prazne – istaknuo je Dretar Karić i najavila kako je na sljedećoj paraolimpijadi u Tokiju 2020. godine cilj svrgnuti Kineskinje s trona. 

– Već razgovarale o Tokiju i nadamo se da ćemo srušiti Kineskinje – zaključila je varaždinska stolnotenisačica.

 

Izvor:
Foto: IT

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati