Povežite se s nama

Međimurje

Hipijevke nafrkale jointe pa iskoristile muškarce

Objavljeno:

- dana

REKORDNI SERJOJNSKI FAŠNIK

Sudionici maskiranih povorki iz zemlje i inozemstva postali su pravi nomadi te ih je put u nedjelju doveo u Mursko Središće.

Grad na Muri ove godine ugostio je više od 400 maškara, čime su srušeni svi rekordi tradicionalnoga “Serjojnskog fašnika“.

S njima nema šale

Šesnaest maskiranih grupa pristiglih iz Slovenije, Varaždinske i Međimurske županije prvo se utaborilo u Frankopanskoj ulici, gdje im je osiguran tzv. “visoki start“. Maskirana povorka se potom, predvođena Mažoretkinjama Grada Preloga i domaćim “Pleh boysima“, spustila prema Trgu braće Radić, prepunom znatiželjnika. Dio fašničara odlučio je vrijeme do predstavljanja na pozornici kratiti grljenjem i bratimljenjem. U tome su najuporniji bili “Koranti demoni“ iz Videma kod Ptuja. Riječ je o dlakavim muško-ženskim spodobama koje su usput hvatale svoje žrtve u publici. Apetit im je ovog puta bio usmjeren prema vlasnicama visokih potpetica… Sve to nemoćno je promatrao gradonačelnik Dražen Srpak, koji nam je priznao da s maškarama nema šale. 

– Jedan sam od onih koji u djetinjstvu nisu propuštali maškaradu i dobro je da se tradicija očuvala. Dok traje manifestacija – ne kalkuliram, i ključ grada ću bez problema ustupiti fašničarima – rekao je Srpak, kojeg su ubrzo okružila “djeca cvijeća“. Riječ je o dvadesetak veseljaka koji imaju svoju koloniju u Sv. Jurju na Bregu. – Nemamo pojma koliko nam je zapravo godina. Nafrkale smo jointe i zatrle naše muškarce čim je “cvijeće naraslo“. Zato su došli u manjini, kao trutovi k svojim pčelicama. Povorka je velika i bude se tu za nas našlo dovoljno žalaca – uvjeravala nas je smeđokosa hipijevka. Pravu euforiju i frenetičan pljesak zaslužio je glasnogovornik fašničara, samoprozvani Mr. Krampsi, koji je obećao da će pokrenuti svijet barem 2 posto nabolje. – Muru ćemo natjerati da zajedno sa Središćem poteče uzvodno prema Njemačkoj. Dobro smo počeli voditi grad, ako nam nešto pođe po zlu, vratit ćemo zlatni ključ gradonačelniku i nikome ništa – diplomatski je okupljenima poručio maskirani PR-ovac.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje