Od 20.do 22. svibnja 2019. godine u Varaždinu je proveden preventivni program „Maturantika 2019.“

Program su zajednički organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Policijska uprava varaždinska.

Središnji program održan je u Parku mladih u Varaždinu, u kojem su se u tri dana okupili učenici završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje u školskoj godini 2018./2019.
Prema procjenama organizatora, u tri dana održavanja zabavnog i sportskog programa, ukupno je bilo prisutno oko 1.500 do 2.000 osoba po danu.

Policijska uprava varaždinska kroz preventivo sudjelovanje u samom programu te kroz policijsko-građanske ophodnje aktivno je sudjelovala u kreiranju, pripremi, vođenju i osiguranju manifestacije. Kvalitetnom suradnjom svih sudionika, osobito Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, učenika Srednje strukovne škole, djelatnika Koncertnog ureda, zaštitarske službe, županijskih i gradskih službi, program Maturantike prošao je u pozitivnom sigurnosnom ozračju.

– Tijekom tri dana, policija nije zabilježila niti jednu dojavu o narušavanju javnog reda i mira, počinjenju drugih prekršaja ili kaznenih djela, u Parku mladih ali i na ostalim područjima grada Varaždina. Od strane Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije zabilježene su dvije intervencije zbog prekomjerne konzumacije alkoholnih pića – objavila je PU varaždinska.

Komentari

Komentara