Povežite se s nama

U fokusu

HNS: Bosilj iznosi neistine, SDP je bio dio gradske vlasti i odlučivali su o balama

Objavljeno:

- dana

Gradska organizacija HNS-a reagirala je priopćenjem u kojem navode kako SDP-ov kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj iznosi neistine.

– Gospodin Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika, konstantno ponavlja da on osobno do sada nije sudjelovao u bilo kojem obliku u radu gradske vlasti – piše u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik varaždinskog HNS-a Dejan Težak.

– Dužni smo obavijestiti građanstvo da g. Bosilj iznosi neistine. Prije svega, SDP je bio s HNS-om u koaliciji i 2011. i 2013. godine, činio je većinu u Gradskome vijeću i imao zamjenika gradonačelnika. On je kao član SDP-a sudjelovao u radu gradskih tijela, primjerice,  Povjerenstva kojemu je cilj bio pronaći način zbrinjavanja otpada i koje je raspravljalo o koncesiji za odlaganje otpada iz 2013. godine. Isto tako, bio je upućen i u ostale odluke koje je koalicija donosila. Bez obzira na političke prilike, nekorektno je poricati evidentnu činjenicu da je g. Bosilj bio dio struktura gradske vlasti – ističu u HNS-u.

U fokusu

HZZO više neće plaćati bolovanja?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

U Ministarstvu zdravstva radi se na dugo najavljivanoj reformi zdravstva, a jedan od prijedloga reforme je da izdaci za bolovanja i porodiljne dopuste više ne budu na teret HZZO-a, iako se ne navodi kamo bi se ti troškovi prelili. To je izazvalo negodovanje kod udruga pacijenata, koje navode da će se tako oštetiti pacijenti, piše Index.

– Svakim danom se ukida sve više mogućnosti oko liječenja i dijagnostike na teret HZZO-a – rekla je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, za Index koja je komentirala da je ovaj prijedlog “autoritaran način ophođenja osiguranja prema bolesti, koji je vrlo diskriminirajuć”.

– Ova situacija samo potvrđuje da HZZO ne radi ništa u korist svojih osiguranika. A imamo i realne pokazatelje jer se najviše pritužbi pacijenata odnosi na prava iz osiguranja, odnosno prava osiguranika. Svakim danom se ukida sve više mogućnosti oko liječenja i dijagnostike na teret HZZO-a. Sada se ukidaju i osnovne stvari koje su značile sigurnost pacijenata, kao što su bolovanje i porodiljni dopust – dodala je Karačić.

Navodi da je potpuno nevjerojatno da se informira javnost da naknade neće biti na teret HZZO-a, bez da se jasno utvrdi tko će snositi taj trošak. Te stavke su, ističe, nedorečene te nadodaje da uvode nemire za pacijente i poslodavce. To, kaže, sigurno nije praksa u drugim EU zemljama na koje se pozivaju.

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

U fokusu

Kaos u HNK: Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio ostavku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio je neopozivu ostavku, i to ubrzo nakon što je isto učinila njegova zamjenica Snježana Tramburovski.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Politički pokrovitelji intendantice HNK u Varaždinu Jasne Jakovljević, i to svih političkih boja, dosjetili su se već otrcanog načina; umjesto da se govori o nezakonitostima, pogodovanjima (hrvatska riječ za korupciju), neredu i neradu koji godinama vladaju u Kazalištu, META JE KAZALIŠNO VIJEĆE koje je, zajedno sa gradskim revizorom, započelo otkrivati rabote dotične gospođe. U farsi koja se pred nama odigrava ističe se lik stanovite M., redikulozne pojave u političkom životu Varaždina, koju je izmislio bivši gradonačelnik. U tom “teatru” ne želim više sudjelovati niti kao promatrač. Dajem (neka i na veselje politikantsko-interesne bulumente čiji je eksponent J. J.) neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu, sa danom 25. listopada 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje