Povežite se s nama

Tema dana

HNS protiv novog poreza

Objavljeno:

- dana

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati

HNS se protivi uvođenju novog poreza, ističe se na kraju priopćenja nakon sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a kojeg prenosimo u cijelosti.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina i u tome je na svim razinama sudjelovala i sudjelovat će.

Istovremeno, kao Predsjedništvo i Klub zastupnika upozoravamo da je nužno u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje smo i mi i naši koalicijski partneri dogovorili, a posebno princip da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.

Isto tako Hrvatska danas ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima, dok istovremeno zastupamo stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima gospodarske krize, pada potrošnje i privatnih investicija. U takvim uvjetima HNS se protivi uvođenju novog poreza.

Izvor: HNS-LS
Foto: HNS

Glazba

Porin ove godine slavi četvrt stoljeća, među nominiranima su čak tri iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

porin

Nagrada Porin ove godine doživljava jubilarno, 25. izdanje, a među nominiranima su i tri imena iz Međimurja.

U kategoriji nagrade Porin “Novi izvođač godine” nominirana je Carla Belovari iz Svete Marije, pri čemu su u toj kategoriji nominirani i bend Fluentes te Boris Štok. Osim Carle, nominirana je i mlada Zsa Zsa, pravim imenom Jelena Žnidarić, iz Pušćina. Njezino se ime našlo u kategoriji “Najbolja vokalna suradnja”. Zsa Zsa je u duetu s Vannom otpjevala singl “Tragom svojih tragova”. U istoj kategoriji nominiran je i duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka (“Ako voliš ovu ženu”) te Bang bang feat. Saša Antić (“Kako stoje stvari”).

Mirko Švenda-Žiga sa suradnicima, Krunoslavom Lajtmanom te Tonijem Eterovićem, nominiran je za “Najbolji album popularne duhovne glazbe”. Radi se o albumu “Tri kralja jahahu”.

porin

Toni Eterović, Krunoslav Lajtman i Mirko Švenda Žiga

Najviše nominacija, čak 9, ove godine ima Mia Dimšić i suradnici. Nominacije i nagrade raspoređene su u 35 kategorija, a pristiglo je 1645 prijava. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Nastavite čitati

Tema dana

Uspješno odrađen kamp

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KOŠARKA

Košarkaški kamp u organizaciji KK Grafičar opravdao je svoje postojanje.

U sedam dana mladi ludbreški košarkaši, uz pomoć kvalitetnih trenera s područja naše i susjednih županija kao te posebno gostujućih trenera iz KK Cedevita napravili su veliki pomak u svom košakšakom znanju. Zanimljivo ej bilo i gostovanjre prof. Ante Tomas, a među demonstartorima bili su sadašnji i budući prvoligaški igrači. Kroz kamp je prošlo sedamdesetak mladih, a izdvojio je dvojac Grafičara Vađunec i Virag, od kojih u klubu mnogo očekuje u sljedećim sezonama. Mladi trenerski kadar ludbreškog kluba odradio je najveći dio posla oko kampa a u tome su sudjelovali Siniša Beser i trener mlađih kategorija Tomislav Horvat, a svoj udio dali su i trener Danijel Papp te Igor Dijanošić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje