Povežite se s nama

Zabava & Stil

Hoće li ovog proljeća u Varaždinu pjevati Rundek, Massimo i Urban, a u Čakovcu Crvena Jabuka?

Objavljeno:

- dana

Objavljeni su rezultati natječaja „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije te Ministarstva kulture i medija RH, za poticanje koncertne aktivnosti i programa od interesa za Republiku Hrvatsku tijekom pandemije koronavirusa.

Poziv je bio otvoren od 16. studenoga do 22. prosinca 2020. godine za glazbene programe koji će se održati u razdoblju do lipnja 2021. godine.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za potrebe natječaja, 5.226.000 kuna, osiguralo je Ministarstvo kulture i medija. U propisanom roku zaprimljeno je 259 prijava.

Pristigle prijedloge obrađivala je Stručna komisija Hrvatske glazbene unije u suradnji i konzultaciji s predstavnicima Udruge managera i organizatora. 

Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih, ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima.

Iznosi dodijeljenih sredstava izraz su želje komisije da se u okviru zadanog ukupnog budžeta podrži što veći broj projekata, u što više raznih mjesta i prostora u Hrvatskoj, a da pritom odabrani projekti temeljem stručne procjene budu financijski održivi.

Među odobrenim projektima su i koncerti u Varaždinu u Čakovcu.

Tako bi u Varaždin u razdoblju između travnja i lipnja ove godine u sklopu turneje trebali stići „Darko Rundek i Ekipa“, između 15. ožujka i 15. travnja u Vili Bedeković trebao bi nastupiti Massimo, a moguće je i da do lipnja u varaždinskom HNK-u koncert održi Damir Kedžo.

U Vili Bedeković u svibnju bi mogli nastupiti i Marko Tolja, Mia Dimšić i Željko Bebek, a u lipnju Nina Badrić i Amir Medunjanin.

Kod bedema Staroga grada u svibnju ili lipnju zasad je u planu i nastup Leta 3.

U baroknom gradu vjerojatno će nastupiti i Urban&4&Gelo&Gudači, a Varaždin je predviđen i u sklopu turneje Josipe Lisac.

U travnju u varaždinskoj Areni najvjerojatnije možemo očekivati koncert Massima i 4 Tenora.

Osim toga, u planu su i koncerti u Čakovcu, gdje bi u svibnju trebali stići Klapa Intrade i Crvena Jabuka, i to u Macanov dom.

Valja pritom napomenuti da održavanje pojedinih koncerata ovisi o tome u kojoj su mjeri umanjeni dodijeljeni novčani iznosi u odnosu u potraživane te koji će koncerti zbog toga morati biti izostavljeni.

Zabava & Stil

Motoristi u Varaždinske Toplice dovode Psihomodo pop i najavljuju odlično druženje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama se 1. i 2. srpnja održava 19. Moto susret u organizaciji MK Aqua Bikersa.

Motoristi će se družiti kod osnovne škole u Varaždinskim Toplicama.

– Planirajte vikend u Toplicama jer uz lijepo vrijeme kojemu se nadamo, veliki kamp, jelo, pilo i besplatan upad za sve, garantiramo vam dobar provod do jutra – poziv je topličkih motorista.

Većina programa najavljena je za subotu, 2. srpnja, jer će se tada održati defile te moto igre, a u večernjim satima koncerti Psihomodo popa i Wanted 5.

U petak će nastupiti Rockeri.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Prosječan Hrvat godišnje konzumira više od 4 kilograma kave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvati po količini ispijene kave i nisu toliko visoko na europskoj ljestvici, kako bismo očekivali obzirom koliko vremena provedu sjedeći po kafićima.

Najviše ovog toplog napitka godišnje popiju u Finskoj, iza njih su Nizozemci pa Šveđani, a Hrvati su na 20. mjestu, piše 24sata.hr.

Finci popiju 4 kave na dan, a Hrvati šalicu i pol. U prosjeku se računa 7 grama po šalici kave. Godišnja potrošnja kave u Hrvatskoj po stanovniku je 4,15 kilograma.

Prema nekim istraživanjima Hrvati u kafićima provode pet sati tjedno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje