Povežite se s nama

Život i društvo

“Holywin“ u Varaždinu: mladi vjernici molitvom kontriraju noći vještica

Objavljeno:

- dana

SMETA IM HALLOWEEN

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije u noći uoči svetkovine Svih Svetih, kada sekularni svijet slavi Noć vještica, po četvrti puta organizira „Holywin“, u doslovnom prijevodu Pobjedu svetih.

Ove godine mladi vjernici će molitvom kontrirali poganskoj “Noći vještica“ u varaždinskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u utorak, 31. listopada u 20.30 sati. Inače, četvrtii “Holywin” na biskupijskoj razini bit će održan pod geslom “Tražite najprije Božje Kraljevstvo!”. 

Molitveno-slavljeničko bdijenje održati će se uoči svetkovine Svih Svetih, a slavljenički program započet će sv. misom koju predvodi vlč. Tihomir Kosec.

Riječ je o povjereniku za mlade naše biskupije, a pjevanje će animirati ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova iz 15-ak župa Varaždinske biskupije, pod vodstvom Edija Vugrineca.

Bdijenje će se nastaviti projekcijom filma nakon kojeg će se okupljeni u procesiji uz svijeće zaputiti prema katedrali. U njoj će slaviti Gospodina pjesmom uz koncert.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje