Povežite se s nama

Međimurje

Horvat: Zdignite glave gori! Ova lista je pobjednička!

Objavljeno:

- dana

KANDIDATURA

Darko Horvat, potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice, saborski zastupnik te predsjednik HDZ-a Međimurske županije, predstavio je svoju kandidaturu za međimurskog župana. Uz program, Darko Horvat je predstavio i kandidate za zamjenike, dr. Gorana Kozjaka i Ivana Božića.

– Međimurci, zdignite glave gori! Ova lista je pobjednička, a na nju smo se odlučili jer Međimurci više ne mogu trpjeti prodavanje magle. Dosta je bilo toga da se političari s lokalne razine ne smatraju odgovornim za ništa, od svega peru ruke, a sve najvažnije probleme prebacuju na hrvatsku Vladu – rekao je Horvat na početku obraćanja.
Svoj programa podijelio je u pet točaka. Prvu čine industrija, poduzetništvo i obrt, a slijede poljoprivreda, zdravstvo i promet te na kraju znanost, obrazovanje i kultura.
– Smatram da se o ovim područjima u Međimurskoj županiji, unatoč stalnim uvjeravanjima aktualnog župana u suprotno, nedovoljno brine. Mnogi nas gledaju kroz prizmu razvijenog poduzetništva, ali situacija na terenu je bitno drugačija. Da ne spominjemo i najniže plaće u Hrvatskoj – dodao je Darko Horvat.
Kandidat za župana istaknuo je da je u poljoprivredi nužan drastični zaokret.

– Prošlo je vrijeme kada se poticala masovna poljoprivredna proizvodnja jedne ili dvije kulture. Poljoprivreda treba pratiti trendove, prilagoditi se zahtjevima i usmjeriti se na kulture za kojima vapi tržište, kako domaće tako i europsko. Posebno bolna točka prema HDZ-ovom kandidatu je “bolesno” zdravstvo.

– Nije dovoljno položiti kamen temeljac! Da aktualnoj županijskoj vlasti nije priskočila HDZ-ova Vlada i pomogla s povlačenjem novca iz europskih fondova, na mjestu nedovršenog novog bolničkog paviljona i dalje bi stajali samo goli stupovi – kategoričan je Darko Horvat. Bila je to prilika da se javnosti predstave i kandidati za zamjenike. Ivan Božić je 42-ogodišnji diplomirani ekonomist iz Murskog Središća s bogatim radnim iskustvom u proizvodnji. Posljednjih pet godina radi kao upravitelj čakovečke Socijalne zadruge “Humana nova”. Goran Kozjak je pak poznati čakovečki 41-ogodišnji kirurg, zaposlen u čakovečkoj Županijskoj bolnici na Odjelu traumatologije i ortopedije, gdje od početka godine obnaša i ulogu šefa Odjela.

ZDRAVSTVO

Županijsko zdravstvo je “bolesno”. Da nema pomoći HDZ-ove Vlade, projekti se ne bi ni pomakli

INFRASTRUKTURA

Istaknuto je da će se dolaskom HDZ-a na čelo Županije raditi na poboljšanju cestovne infrastrukture gradnjom četiriju obilaznica te dvaju mostova, u Kotoribi i Murskom Središću

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje