Povežite se s nama

Međimurje

Horvat: Zdignite glave gori! Ova lista je pobjednička!

Objavljeno:

- dana

KANDIDATURA

Darko Horvat, potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice, saborski zastupnik te predsjednik HDZ-a Međimurske županije, predstavio je svoju kandidaturu za međimurskog župana. Uz program, Darko Horvat je predstavio i kandidate za zamjenike, dr. Gorana Kozjaka i Ivana Božića.

– Međimurci, zdignite glave gori! Ova lista je pobjednička, a na nju smo se odlučili jer Međimurci više ne mogu trpjeti prodavanje magle. Dosta je bilo toga da se političari s lokalne razine ne smatraju odgovornim za ništa, od svega peru ruke, a sve najvažnije probleme prebacuju na hrvatsku Vladu – rekao je Horvat na početku obraćanja.
Svoj programa podijelio je u pet točaka. Prvu čine industrija, poduzetništvo i obrt, a slijede poljoprivreda, zdravstvo i promet te na kraju znanost, obrazovanje i kultura.
– Smatram da se o ovim područjima u Međimurskoj županiji, unatoč stalnim uvjeravanjima aktualnog župana u suprotno, nedovoljno brine. Mnogi nas gledaju kroz prizmu razvijenog poduzetništva, ali situacija na terenu je bitno drugačija. Da ne spominjemo i najniže plaće u Hrvatskoj – dodao je Darko Horvat.
Kandidat za župana istaknuo je da je u poljoprivredi nužan drastični zaokret.

– Prošlo je vrijeme kada se poticala masovna poljoprivredna proizvodnja jedne ili dvije kulture. Poljoprivreda treba pratiti trendove, prilagoditi se zahtjevima i usmjeriti se na kulture za kojima vapi tržište, kako domaće tako i europsko. Posebno bolna točka prema HDZ-ovom kandidatu je “bolesno” zdravstvo.

– Nije dovoljno položiti kamen temeljac! Da aktualnoj županijskoj vlasti nije priskočila HDZ-ova Vlada i pomogla s povlačenjem novca iz europskih fondova, na mjestu nedovršenog novog bolničkog paviljona i dalje bi stajali samo goli stupovi – kategoričan je Darko Horvat. Bila je to prilika da se javnosti predstave i kandidati za zamjenike. Ivan Božić je 42-ogodišnji diplomirani ekonomist iz Murskog Središća s bogatim radnim iskustvom u proizvodnji. Posljednjih pet godina radi kao upravitelj čakovečke Socijalne zadruge “Humana nova”. Goran Kozjak je pak poznati čakovečki 41-ogodišnji kirurg, zaposlen u čakovečkoj Županijskoj bolnici na Odjelu traumatologije i ortopedije, gdje od početka godine obnaša i ulogu šefa Odjela.

ZDRAVSTVO

Županijsko zdravstvo je “bolesno”. Da nema pomoći HDZ-ove Vlade, projekti se ne bi ni pomakli

INFRASTRUKTURA

Istaknuto je da će se dolaskom HDZ-a na čelo Županije raditi na poboljšanju cestovne infrastrukture gradnjom četiriju obilaznica te dvaju mostova, u Kotoribi i Murskom Središću

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje