Povežite se s nama

Sport

Horvatić otkrio: HNS će tri milijuna kuna od Napolija uložiti u nogomet u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Naknada za razvoj Marka Roga

Napoli će Hrvatskom nogometnom savezu uplatiti tri milijuna kuna na ime naknade za razvoj Marka Roga, koji je prošlog ljeta iz Dinama prešao u redove talijanskog prvoligaša.

Novac je prvotno očekivao Varaždinski športskih nogometni klub, bivši NK Varteks, koji je u stečajnom postupku. No, prema dodatku pravilnika FIFA-e, klub koji je u postupku stečaja ili se ne natječe nema pravo na naknadu za razvoj. Novac tako ide HNS-u. Što će HNS s tim novcem i gdje će ga uložiti?

– Novac nije namjenski i HNS ga može dati novac bilo kojoj udruzi – rekao je Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog Varaždin i član Izvršnog odbora HNS-a.

Novac tako možete završiti i na račun NK Varaždina, koji se natječu u 3. HNL Istok, no sigurno je da će se novac uložiti u Varaždinskoj županiji.

– Kad novac stigne, uložit će se za sportsku infrastrukturu na području Varaždinske županije. Također slijedi nam uređenje stadiona Varteksa pa će se dio novca sigurno tako utrošiti – zaključio je Horvatić.

Podsjetimo, stadionu Varteksa od 15. ožujka slijedi uređenje za Europsko prvenstvo U-17 i finale Hrvatskog nogometnog kupa. Adaptirat će se travnjak gdje će se napraviti navodnjavanje, popravit će se rasvjeta, semafor, urediti svlačionice, postaviti nadzorne kamere i urediti sanitarni čvor kod istočne tribine.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Konačno poznat sastav 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin u novoj sezoni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Nakon što je većina prošlosezonskih sudionika 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin iz Međimurske županije odustalo od natjecanja, konačno su potvrđena imena klubova koji će se u ovom rangu natjecanja boriti za naslov prvaka u novoj sezoni.

Liga će brojati 14 klubova, osam iz Varaždinske županije i šest iz Međimurja. Varaždinski predstavnici bit će: Bednja, Nedeljanec, Zelengaj, Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec, Dubravka-Zagorac i Plitvica Gojanec. Iz Međimurja nastupaju: Mladost Komet, Dinamo Domašinec, Mladost Sveta Marija, Naprijed Cirkovljan, Galeb Oporovec i Draškovec.

Podsjetimo i da je zbog odustajanja dijela međimurskih klubova, Županijski nogometni savez Varaždin morao mijenjati propozicije natjecanje te su se za sudjelovanje u 4. NL Čakovec – Varaždin mogli prijaviti i klubovi koji su sezonu ranije završili s nižim plasmanom od petoga mjesta.

Prvo kolo na rasporedu je 28. i 29. kolovoza, a parovi će biti poznati nakon ždrijeba koji je ovoga petak, 30. srpnja.

Nastavite čitati

Sport

Tenisači Rian Bregović i Ivan Bračko osvojili prva mjesta u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava do 31.srpnja u Splitu, odigrana su finala Hrvatska pošta Cupa u tenisu.

Teniski tereni Dalmacija cement u Solinu okupili su najbolje amaterske tenisače u 4 dobne skupine, a dvojica varaždinskih tenisača osvojili su prva mjesta.

Rian Bregović osvojio je prvo mjesto kod dječaka u plavnom dijelu turnira, da bi žutom dijelu turnira slavio Ivan Bračko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje