Povežite se s nama

Međimurje

Horvat:“Spasili smo Bolnicu, a sada rješavamo i probleme Doma zdravlja“

Objavljeno:

- dana

HDZ pomaže županu

Na proslavi 27. obljetnice osnutka HDZ-a Međimurske županije, održanoj u prepunoj dvorani Katoličkog doma u Čakovcu, kandidat za župana i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat ustvrdio je da je ova stranka uz potporu zagrebačke središnjice i Vlade RH ispravila sve greške koje su skoro upropastile projekt Županijske bolnice.
– Doveli smo u županiju 52 milijuna kuna i sve one kritike lokalnih medija da sredstva iz državnog proračuna završavaju samo u Metkoviću, Splitu i Zagrebu, nekako smo demantirali. Dok je HDZ-a bit će i Međimurske županije – obećao je Horvat.

Dodao je da se u ovakvoj prigodi članovi Hrvatske demokratske zajednice prisjećaju onih koji su u teško vrijeme konstituirali njene podružnice.
– Međimurje je po mnogo čemu specifično i “tvrd orah“ za HDZ jer se ovdje u jedinicama lokalne samouprave izbori ne dobivaju na jednak način kao u Slavoniji ili Dalmaciji. Predstoji nam rješavanje gordijskog čvora koji se zove “Stari grad Zrinskih“, otprilike 35 milijuna kuna iz strukturnih fondova EU nam je pred vratima i županu ćemo dati lijepu čestitku rješavanjem problema Doma zdravlja – naglasio je Horvat.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje