Povežite se s nama

Zabava & Stil

Hrabro prema zvijezdama

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK: IRMA DRAGIČEVIĆ

– Volim šminku i volim se šminkati.

Kroz dan to je obično neka “lagana” šminka, dakle, maskara, sjenilo i sjajilo, no za svečane prilike i nastupe dam si oduška. Crveni ruž obožavam – otkrila je Irma Dragičević, 18-godišnja Varaždinka o kojoj su se posljednjih dana raspisali brojni mediji, a glavni “krivac” za to je njezin nastup u televizijskom showu “X Factor Adria” koji je počeo u Srbiji.

Glazba je njezin životni izbor

Premda žiri nije oduševila Irmina izvedba pjesme Resentment njezine omiljene pjevačice Beyonce, zahvaljujući članu žirija, pjevaču Željku Joksimoviću i publici, talentirana mlada Varaždinka dobila je drugu šansu. Svojim glasom i izvedbom pjesme “Who’s loving you” Michaela Jacksona “zaradila” je veliki pljesak i ono najvažnije, prolaz u daljnji krug natjecanja.

Irma otkriva kako je prvi put sudjelovala u showu takvog tipa i još se uvijek ne može prestati čuditi reakciji žirija.

– Ostala sam šokirana kad su mi rekli da nisam ostavila na njih nikakav poseban dojam i da im je pjesma Resentment dosadna. A zanimljivo je da sam s izvedbom upravo te pjesme na festivalu u Oroslavju osvojila drugu nagradu, a i na audiciji za show, koja je održana u Sarajevu, su me prozvali hrvatskom Beyonce! No, na kraju je sve super ispalo i doista sam zadovoljnašto sam ušla u drugi krug natjecanja “X Factora” zajedno s još 120 kandidata – kaže 18-godišnjakina koja detalje oko showa ne smije otkrivati.

Irma je pjevati počela s četiri godine u Malim slavujima Društva Naša djeca Varaždin.

Ističe da se prijavila iz znatiželje, no nakon pozitivnih reakcija svoj nastup vidi kao odskočnu dasku za dalje. Jer, pjevanje nije samo njezina ljubav, nego i njezin životni izbor.

– Nakon gimnazije planiram upisati glazbenu akademiju, no ne zanima me klasična glazba, već mjuzikli, dakle, spoj glume, pjevanja i plesanja, koje obožavam, ali i jazz. Ne znam još hoću li svoje školovanje nastaviti u Hrvatskoj ili inozemstvu, no sigurno je da je pjevanje moj profesionalni izbor i s time se definitivno planiram baviti u budućnosti – otkrila je trenutno najpopularnija varaždinska pjevačica koja je pjevati počela s četiri godine u Malim slavujima u Društvu Naša djeca u Varaždinu, čija je i danas članica i uvježbava pjesme s voditeljicom Zdenkom Knapić. U trećem razredu osnovne škole krenula je u Glazbenu školu Varaždin te je učila svirati violončelo, no kasnije se opredijelila za solo pjevanje koje danas uči kod Blanke Tkalčić.

– Volim Beyonce, ona mi je zakon i glazbeni uzor. Volim izvoditi i pjesme Mariah Carrey i Whitney Houston. Njihove su pjesme prilično zahtjevne i meni odlične premda sam se susrela s komentarima da one nisu za mene – otkriva Irma koja niže nagrade s glazbenih festivala, trenutno nastupa s grupom Tempera iz Zagreba, a izdala je i dvije svoje pjesme.

– Treća pjesma, koja je na egleskom i zove se “Like a bird” je u fazi izrade, a posvećena je mojoj prijateljici – otkriva mlada pjevačica čije vrijeme, po svemu sudeći, tek dolazi.

Razapeta između školskih obaveza, proba i “gaža” mlada Varaždinka uspjela je pronaći vremena i prepustiti se stručnim rukama varaždinske vizažistice Mirela Magdić-Fotak.

“Mačkaste” oči

– S obzirom da su svijetla pozornice Irmina svakodnevica šminka će biti prilagođena nastupima, dakle, svečana. Ovog puta malo sam se poigrala kombinacijama bijelog, sivog i srebrnkastog sjenila. Kako bih postigla “mačkasti” izgled, oči sam dodatno naglasila nanošenjem crnog tuša i olovke, a sve zaokružila dugim i gustim umjetnim trepavicama – . otkrila je Mirela Magdić-Fotak. Cijelu priču zaokružila je nanošenjem crvenog ruža, koji je upotpunio cjelokupni svečani makeup.

Izvor:
Foto: GETTZY FOTO – G2 STUDIO

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje