Povežite se s nama

U fokusu

Hranić: Dosta je čekanja, ako treba dignut ćemo kredit i idemo u izgradnju dječjeg vrtića

Objavljeno:

- dana

DAN OPĆINE VIDOVEC

– Vjerujem da će uskoro Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fodova u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede raspisati natječaj za mjeru 7.4 jer je naš dječji vrtić još od 2013. kompletno spreman za izgradnju.

Čekat ćemo još mjesec do dva, no nakon toga ćemo se sami pobrinuti za najvažniji projekt i ako treba dignuti kredit kako bi konačno započeli izgradnju dječjeg vrtića – najavio je Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u petak u povodu Dana općine i blagdana sv. Vida.

Etno-kuća, LED rasvjeta i Gospodarska zona Vidovec

Sjednica je održana područnoj školi Nedeljanec pred brojnim uzvanicima, općinskim vijećnicima, članovima udruga, mještanima te predstavnicima brojnih općina i gradova Varaždinske županije i susjedne Slovenije, a na sjednici su bili i saborski zastupnici Josip Križanić i Radimir Čačić.

U Općini Vidovec uskoro bi se trebala pokrenuti još jedna investicija važna za budućnost vidovečkog kraja. Riječ je o izgradnji Etno kuće,  kulturno – turističko – informativnog centra Domitrovec.

– Radi se o projektu koji je začetak razvoja ruralnog turizma u Općini Vidovec. Vrijednost projekta je oko 1,5 milijuna kuna, a realizirat ćemo ga vlastitim sredstvima i uz pomoć ministarstva i programa EU. Vjerujem da ćemo do sljedećeg Dana općine imati otvorenje  – očekuje načelnik Hranić. 

U Budislavec i Domitrovec stiže LED rasvjeta, a bivša barutana postaje Gospodarska zona Vidovec

Istaknuo je kako je opskrba električnom energijom, vodom i plinom dobro riješena u svim naseljima te je sada na Općini Vidovec podizanje tog standarda.

– U dva naselja, Budislavcu i Domitrovcu, bit će postavljena LED rasvjeta. To će biti prva dva naselja koja će biti opremljena u potpunosti LED rasvjetom – najavio je Hranić, a od većih projekata značajnih za budući razvoj Općine istaknuo je izgradnju Gospodarske zone Vidovec (bivša barutana) koja će biti važna za razvoj poljoprivrede u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Uz sve to Općina Vidovec ulaže u obrazovanje, djecu i mlade.

– Sufinanciramo smještaj djece u vrtićima u iznosu od 800.000 kuna, plaćamo prijevoz učenicima OŠ Vidovec sa 110.000 kuna, plaćamo školsku kuhinju djeci slabijeg imovinskog stanja te smo dodijelili 43 stipendije. Sufinanciramo i prijevoz srednjoškolaca iz Nedeljanca koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade, sveukupno godišnje izdvojimo oko 1,8 milijuna kuna – istaknuo je načelnik Općine Vidovec koji se osvrnuo i na aktualnu političku siituaciju.

Tak nam je kak nam je, perjanica i nebuloze

– Vjerujem da će se uskoro posložiti Vlada, šteta je trošiti novce na nove izbore kad možemo dalje nastaviti sa svojim projektima. Sve općine, ne samo Općina Vidovec, imaju pripremljene milijardu kuna vrijedne projekte – istaknuo je Hranić koji je naglasio važnost postojanja općina.

Zar će se strina Jana požaliti 50 kilometara udaljenom gradonačelniku jer joj je voda pred kućom? Općine trebaju ostati  – istaknuo je Hranić

– Zar će se jedna strina Jana požaliti 50 kilometara udaljenom gradonačelniku da joj stoji voda pred kućom? Mislim da općine trebaju ostati, pogotovo na sjeveru Hrvatske koji je jako skroman, gdje načelnici nemaju  velike plaće, nemaju ni službenih automobila – istaknuo je Hranić.

Uzvanike je pozdravio i vidovečki dječji načelnik Niko Šimek  s obzirom da Općina Vidovec ima i Dječje općinsko vijeće, a jedina je općina u Varaždinskoj županiji sa statusom Općine – prijatelj djece.

U ime svih načelnika Vidovčancima je Dan Općine čestitao načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

– Tak nam je kak je. Jedni nam obećaju, pa nam nedaju, drugi nam ne obećaju, pa nam neke daju i na kraju funkcioniramo jako teško. Varaždinska županija je perjanica kako bi se načelnici i predsjednici općinskih vijeća trebali ponašati i svi bi se trebali ugledati na nas. Daj Bože da se ovaj dječji načelnik, kad postane pravi načelnik, ne susreće više s ovakvim problemima i nebulozama s kakvima se susrećemo mi – naglasio je Kostanjevac.

Na kraju svečane sjednice podijeljene su novčane nagrade u iznosu od 1.000 kuna pojedincima za postignute izuzetne uspjehe u obrazovanju i sprotu, te zahvalnice s unikatnim satom istaknutim pojedincima i udrugama.

Program proslave Općine Vidovec nastavljen je i danas 16. tradicionalnim kupom Općine Vidovec Š.R.D. Danas u 20 sati koncert će održati Duško Kuliš, a u nedjelju s početkom u 20 sati Kavaliri. U srijedu, 15. lipnja u 11 sati održat će se svečana misa povodom blagdana sv. Vida, zaštitnika župe i Općine Vidovec, a u 18 sati slijedi koncert Gazda i Faringaša.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje