FOTOList Medjimurje/eMedjimurje

Za danas u 11 sati na čakovečkome Trgu Republike najavljen je prosvjedni skup “Želim normalan život!”

Kako stoji na Facebook eventu organizatora, skup je organiziran “s jednim, jedinim ciljem: ukazati na katastrofalno, neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje mnogih u našem kraju, a pogotovo dijela romske manjine.”

Dodaju da “neki nastoje ovaj prosvjed zlonamjerno prikazati kao prosvjed protiv jedne nacionalne manjine, on to nikako nije, jer i među Romima ima časnih i poštenih ljudi koji ne žele kolektivnu stigmatizaciju zbog agresivnih ili politički zlonamjernih članova njihove zajednice.” Pozivaju sve “poštene i vrijedne Međimurce” da se pridruže prosvjedu.

Povodom organizacije skupa, priopćenje je izdala i međimurska podružnica stranke HRAST:

“Stranka HRAST podržava najavljeni prosvjed “Želim normalan život!” koji nije usmjeren protiv romske populacije, nego želi skrenuti pažnju na gorući problem asocijalnog ponašanja pojedinaca i interesnih skupina u romskoj zajednici.

Nenamjensko trošenje socijalne pomoći, maloljetnička delinkvencija, razbojništva, krađe i nasilništva su samo neki problemi koji unatoč mnogobrojnim akcijskim planovima (na primjer „Desetljeće za Rome“) i apelima lokalnog stanovništva nisu riješeni, nego su i u stalnom porastu. Pozivamo sve nadležene institucije da konačno konkretnim mjerama krenu rješavati nagomilane probleme na obostranu korist Hrvata i Roma.

Pozivamo i Rome da se pridruže prosvjedu i na taj način pokažu da žele miran suživot i da zajedno gradimo bolju budućnost našeg Međimurja i Hrvatske.

Predsjedništvo Međimurske podružnice stranke HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku”

Komentari

Komentara