Povežite se s nama

Međimurje

Hrvatska reprezentacija košarke u kolicima u Nedelišću odrađuje pripreme za EP u Sarajevu

Objavljeno:

- dana

Međimurje – Europska regija sporta 2022 domaćin je hrvatskoj reprezentaciji košarke u kolicima koja u Nedelišću odrađuje pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati krajem lipnja u Sarajevu.

Nastavak je to dobre suradnje Međimurja i košarkaša koji su pripreme u najsjevernijoj hrvatskoj županiji odradili i prošle godine, a oduševljeni uvjetima i gostoprimstvom nisu dvojili da će se i ove godine vratiti.

Srdačnu dobrodošlicu u Europsku regiju sporta, u Međimurje, reprezentativcima i stručnom stožeru zaželio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo poseban ponos što je među 14 reprezentativaca i jedan Međimurec, Nikola Bistrović.

– Međimurje je županija koja se ponosi svojim vrhunskim sportašima, ali i velikim brojem rekreativaca, klubova, saveza te možemo s ponosom reći da imamo najviše sportaša po broju stanovnika, najviše nogometaša i klubova po stanovniku te da zaista živimo sport. Zato nam je drago da možemo ugostiti reprezentacije, klubove i prvenstva i pokazati im našu strast prema sportu, ali i vrhunske uvjete i sportsku infrastrukturu koju nastojimo graditi – kazao je župan Posavec koji je zahvalio reprezentativcima dodavši da su oni pravi uzor svim sportašima i mladima.

Izbornik reprezentacije Hrvatske Siniša Kuharić ništa ne prepušta slučaju uoči puta u Sarajevo kako bi dečki na prvenstvo stigli u top formi.

– Hvala našim domaćinima Međimurskoj županiji i Općini Nedelišće. Druga je ovo godina kako smo tu, pa Međimurje već smatramo našom bazom – naveo je.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak istaknuo je da Nedelišće nudi odlične uvjete vrhunskim sportašima, s čime su se složili trener Igor Ograjšek i tajnik Saveza Damjan Lisska.

Na Europskom prvenstvu u Sarajevu nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini D, a suparnici će biti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske. Pravo nastupa u četvrtfinalu steći će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, promociju u A diviziju europske košarke u kolicima steći će reprezentacije koje izbore plasman u finale sarajevskog turnira.

Košarkaši, koji se već sada nalaze među top 10 najboljih u Europi, obećali su da će hrvatski dres na Europskom prvenstvu dostojno predstaviti.

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Započelo trasiranje buduće atraktivne planinarske staze pod nazivom „Pješke oko Međimurja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u okviru projekta „Međimurje Europska regija sporta 2022.“, a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak u prvoj fazi tijekom tri dana prešla se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

– Riječ je o oko 100 kilometara staza. Imali smo dobar tempo i smo u petak smo prešli 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo prenoćili u šatorima nakon čega smo se zaputili dalje prema Hlapičini – otkrio je predsjednik Poljak.

Staza „Pješke oko Međimurja“ zamišljena je da ide od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkina brega, Stanetinca i Badličana završit će u Gornjem Kuršancu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje