FOTOarhiva

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 8. rujna 2019. godine igrati u Nantesu!

U posljednjem susretu kvalifikacija naše djevojke su u Puli s 3:0 svladale Italiju te zauzele drugo mjesto u skupini, što im jamči direktan plasman na Euro. Dvije pobjede u tom odlučujućem meču za plasman na EP donijele su stolnotenisačice STK Varaždin Petra Petek i Ivana Malobabić.

U prvom susretu u Italiji, Hrvatska je slavila s 3:2, da u uzvratu u Puli rezultat je bio bitno drugačiji, no svejedno je bilo nešto dramatike.

Supernova

Krenulo je odlično, Mateja Jeger(inozemstvo) je na početku neutralizirala Piccolin (3:1). Potom je Ivana Malobabić lošije otvorila s Vivarelli, inače njihovom najboljom igračicom koja je u prvom susretu bila zaslužna za dvije pobjede. Najiskusnija naša igračica gubila je 2:0, no uspjela othrvati pritisku i okrenuti meč (3:2).

Identična situacija je bila i u trećem meču. Petra Petek nije dobro otvorila s Collantoni, gubila je 2:0, no sljedeća dva seta potpuno je dominirala ostavivši Talijanku na dva poena. Odlučujući set vodila se borba za svaki poen, no u presudnim trenucima Petek je bila hladne glave i donijela ukupnu pobjedu, čime je Hrvatska izborila direktan nastup Euru u Francuskoj.

Komentari

Komentara